Почина актьорът Иван Ласкин. Той бе едва на 48 години, съобщи bTV.

Оше в края на декември миналата година, Ласкин бе приет във ВМА в тежко състояние заради чернодробна недостатъчност.

Снимка: Театър Българска армия

Ласкин има много роли както в театъра, така и в киното. Става известен още през 1986 г. с детския сериал „Васко да Гама от село Рупча”. Филмът го превръща в най-популярното момче у нас.

Професионалната му театрална кариера започва на сцената на Театър „Сълза и смях“. Играл е на сцените на почти всички софийски театри, най-дълго в Театър Българска армия. Участвал е и в много наши и чужди игрални филми, сред които „Хайка за вълци“, „Дунав мост“ и „Магьосници“, „Колобър“, „Наричаха ме чичо“, „Рут“, „Църква за вълци“, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“.

Актьорът отдавна има здравословни проблеми. Призна преди години, че е алкохолик и се бори с този порок. Обясни, че пие, защото нищо край него не му харесва, защото държавата не цени труда на талантите и младите, както и, че смята да направи всичко възможно да изпрати и двете си деца в чужбина, за да ги спаси.

Неотлъчъно до него до последно бе голямата му любов – актрисата Александра Сърчаджиева. Ласкин не криеше колко много я обича, както и дъщерите си. „Всеки един изживян миг с това момиче за мен е щастие”, каза той в предаването „Търси се” по bTV през 2015 г.

Поклон! Съболезнования на близките му!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара