Коледните празници са причината много наши сънародници да се приберат при роднините си и да прекарат пълноценно време с тях. Летищата в България вече усещат засилен трафик.

Анализ на eSky показва, че българите се прибират от цели 42 държави за празниците, като най-много сънародници пътуват от Германия, Англия, Нидерландия, Италия, Испания, Франция, Белгия и Австрия.

Пътуващите се доверяват най-често на нискотарифните авиокомпании, на българския превозвач – Bulgaria Air, както и на Lufthansa, Austrian Airlines и easy Jet.

От eSky казват, че Германия е държавата, в която явно има най-много българи, които ще се завърнат по родните си места по Коледа. Средната цена за двупосочен билет е една от най-високите – 144 евро. Втората дестинация, от която сънародниците пътуват, е Великобритания, като средната цена на билет в двете посоки е 112 евро. Нидерландия се нарежда на трето място, а средната цена за билет е най-висока – 164 евро за двупосочен. Италия и Испания споделят сходен дял, като средната цена за двупосочен полет варира между 80 и 130 евро. Броят българи, които ще летят от Франция, Белгия и Австрия, също е подобен, а средната цена за билети е между 95 и 130 евро.

И тази година българите пътуват главно с нискотарифните авиокомпании, като техният дял е цели 70%. Следвани от българският превозвач Bulgaria Air с 12 %. Lufthansa, Austrian Airlines, easyJet са също сред петте най-предпочитани и използвани авиокомпании, като техният дял варира между 4 и 9%.

Анализът показва, че въпреки че има много българи, които работят и учат в чужбина, всички те желаят да се приберат за празниците, да видят своите близки и да използват времето за една пълноценна почивка с роднини и приятели.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара