С водосвет, отслужен от отец Тодор, бе открито ремонтираното Отделение по онкохематология в пловдивската университетска болница “ Св. Георги”.

Ангел Попов, президент на козметична компания “Рефан България”, стартира поредното грандиозно благородно начинание преди месец, като ремонтира в изключително кратки срокове, поради спецификата на лечението, детското отделение. “Благодарение на благородния жест на г-н Ангел Попов нашта мечта да има такова болнично отделение стана реалност. При някои онкологични заболявания с каквито са малките пациенти в нашето отделение се налага провеждането на интензивна химиотерапия. Спецификата на лечението изисква такава модерна материална база, тъй като извършваме манипулации сходни с тези, където се осъществява костно-мозъчна транснплантация. Вече престоят ще е по-комфортен след извършването на тежките медицински процедури,“ заяви д-р Стоянова, завеждащ детското онкологично отделение.Сега болницата може да предложи много по-високо качество и една приветлива и отговаряща на световните стандарти обстановка.

“Рефан” инвестира 71 750.98 лева и реновира изцяло Хирургичното отделение към Детската клиника в същата болница преди 2 години. За Ангел Попов човешкото благородство, да помагаш и да си съпричастен към човешкото страдание е житейска мисия. Следвайки своето чувство за човешка и гражданска отговорност, президентът на козметична компания “Рефан” продължава с втория етап на ремонта на Отделение по онкохематология.

„Г-н Ангел Попов е пример за подражание с десетките вдъхновени и реализирани от него благотворителни инициативи – сподели световноизвестният спортист Йордан Йовчев, съпричастен към проекта. – Не познавам друг човек като него, който така ентусиазирано и безкористно да е отдаден на благородните си цели!”

За активната си помощ за различни благотворителни каузи президентът на „Рефан” Ангел Попов получи благодарствени грамоти от Община Пловдив, от Пловдивската митрополия, както и престижното отличие “Малкият принц” като най-верен дарител.

0 Коментара