Във вечерта на 30 септември – чак до полунощ – Музейко отваря врати за всички пораснали, защото има двоен повод да празнува. Със своето второ SCIENCE PARTY на тема ЦВЕТОВЕ, детският научен център отбелязва едновременно първия си рожден ден и Европейската нощ на учените.

SCEIENCE PARTY (c) Julian Hristov (3)

Гостите на партито ще разберат какви са вкусовете на цветовете и еднакъв ли е вкусът на оранжевия и лилав портокал от художниците, готвачите и химиците на Amuse Bouche. За пълно вдетиняване, Музейко кани всички над 18 години да усетят цветовете в експерименталната му работилница за съвременно изкуство, докато капят и пръскат боя в стил Джаксън Полък, демонстрирайки своите заложби в областта на абстрактния експресионизъм.

SCEIENCE PARTY (c) Julian Hristov (5)

Между интерактивните приказки и научните игри за ум, бързина и съобразителност в изложбите на детския научен център, гостите на второто SCIENCE PARTY ще вдигат тостове с цветни коктейлни шотове “Дъга”, приготвени от опитните бармани на ABSOLUT, които ще показват свойството на течностите плътност.

SCEIENCE PARTY (c) Julian Hristov (2)

По време на партито Музейковците химици отново ще палят огньове! Този път гостите ще научат как горят солите на различните метали, ще се разходят извън орбита, за да разберат какво означават цветовете в Космоса с разказ на един от нашите звездни рейнджъри, младият физик Никола Каравасилев.

SCEIENCE PARTY (c) Julian Hristov

Лъжат ли ни очите? Как възприемаме цветовете? Имат ли значение цветовете за това как възприемаме света, храната и да! – дори срещуположния пол? На тези въпроси ще ни отговори Ивайло Славов с втората лекция във вечерта на SCIENCE PARTY: ЦВЕТОВЕ. Публиката ще вземе активно участие в лекцията, а за разкош гостите ще чуят историята на Златка златното момиче, което живяло до оловно-цинковия завод!

Билетите за SCIENCE PARTY: ЦВЕТОВЕ са в продажба на касите в Музейко и онлайн на www.muzeiko.bg с цени за предварителна продажба 15 лв. и 20 лв. на място.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара