През тази софийска есен Киномания и Divino представят заедно КУЛИНАРНО КИНО с менюто на шеф Димо Димов: два филма, две гурме вечèри, две авантюри на сетивата.

На 19 ноември, четвъртък, от 19:30 часа в зала 10 на НДК ще има прожекция на документалния филм Foodies и гурме вечеря, приготвена от шеф Димо Димов, придружена от три вина, подбрани от екипа на Divino.

kulinarno kino_640x400

На 21 ноември, в събота, от 20:00 часа, отново в зала 10 на НДК може да гледате документалния филм за тризвезден шеф-готвач „Серджо Херман, безобразно съвършен“ и да опитате гурме вечерята, приготвена от шеф Димо Димов, придружена от три вина, подбрани от екипа на Divino.

Цената на един куверт е 50 лева. Освен вечерята с филмова прожекция, цената включва и еднодневен достъп в ден по избор за DiVino.Taste – Форум на българското вино (НДК, зала 3, 20-22 ноември 2015).

Димо Димов – шеф-готвач с високо реноме в света на висшето ресторантьорство и носител на престижни награди, владее до съвършенство науката и изкуството да създава незабравими емоции. Основател на Cult Gourmet Catering и на веригата ресторанти Pure. Има класически подход към храната, дълбокото познаване на френските кулинарни техники, съчетано с въображение, собствен стил и преклонение пред добрия продукт.

dimo-dimov_640x400

Документалният филм Foodies

Кои са Foodies? Явлението доби размерите на утвърдена субкултура в съвременното общество: хора, обсебени от качествената и изискана храна, готови да й посветят времето, средствата и емоциите си. Повечето от „фудитата“ поддържат постоянен блог или споделят информация в социалните мрежи. Такива са и героите на филма, който ще ни отведе по стъпките им в най-прочутите тризвездни (по гида „Мишлен“) ресторанти на света.

Отдадени на преклонението към храната, което от хоби се превръща в начин на живот, те са добили статуса на престижни кулинарни критици. Това са хора, които прекарват живота си в обикаляне на планетата и… ядене. Хора, чието мнение толкова високо се зачита от професионалистите в бранша, че да си резервират място и в най-труднодостъпните ресторанти за тях не е проблем. Кои са тези хора? Филмът е шведски, режисьор Томас Джаксън, Шарлот Ланделиус и Хенрик Стокаре

Меню на шеф Димо Димов за 19 ноември

Прясно изпечен хляб

Предястия

Крем от гъши дроб, салата от киноа и червена леща, листа от тученица, хляб със звезден анасон

Основно ястие

Френско петле в два стила: Кок-о-вен; филе с масло от салвия и трюфел, ризото с кестени

Десерт

Гато „Марсел“ с малинова пяна

Серджо Херман, безобразно съвършен

Холандия, 2015, 80 мин., документален, режисьор Вилемек Клойфхаут

Не се случва често някой да се откаже от успешна кариера в разцвета на силите си. Когато този някой е шеф-готвач, вероятността клони към нула. Но Серджо Херман взима това решение. Въпреки че ресторантът му е номер едно в Холандия. Въпреки че има три звезди от Michelin и лоялен, сработен екип. Но Серджо има също и семейство – жена и три деца, за които не му остава време. Филмът показва перфектно смазания механизъм в кухнята на един тризвезден ресторант, но и напрежението да се задържи нивото му. Надвисва въпросът за цената на съвършенството и една съвсем простичка мечта започва да си пробива път – нещо като забравена рецепта от детството… Филмът е холандски, режисьор Вилемек Клойфхаут

Divino taste PR 4

Меню на шеф Димо Димов за 21 ноември

Прясно изпечен хляб

Предястия

Домашно маринована сьомга с червено цвекло, букет от салати и гратениран биск от омар

Основно ястие

Телешко: Телешки джолан су вид в сос от зелен пипер, рагу от манатарки, био моркови с естрагон и конфи от картофи

Десерти

Флан Каталана, пистачо пана кота и шоколадов крем

Куверт-билети в билетния център на НДК и vintageclub.bg

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара