Кой ще представи България на един от най-престижните конкурси в Европа – „Детската Евровизия 2015” – ще стане ясно скоро в ефира на bTV.

JESC 2015 Logo

За втора поредна година БНТ, bTV и продуцентска компания „Седем осми” обединяват усилия в избора на талантлив млад изпълнител, който ще представи страната ни на конкурса. От средата на август зрителите на bTV ще могат да проследят националната селекция за „Детската Евровизия 2015”, на която се явиха стотици талантливи деца от цялата страна. В последния етап от избора зрителите ще гласуват за своите фаворити в интернет, а финалистът, събрал най-голяма подкрепа, ще бъде новият представител на България за „Детската Евровизия 2015”.

krisia

Тринадесетото издание на „Детската Евровизия” ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчи на живо по БНТ. България получи покана да организира песенния конкурс благодарение на триумфа на Крисия, Хасан и Ибрахим на конкурса в Малта през 2014 г. Надпреварата се организира от Европейския съвет за радио и телевизия (EBU).  Мотото на тазгодишното издание на „Детската Евровизия” е #discover (#откривай).  В края на годината милиони зрители от цял свят ще наблюдават впечатляващо шоу и ще имат възможността да открият България като страна на древна култура, красива природа и богата история.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара