Световноизвестният актьор Жерар Депардийо подкрепя младите таланти, номинирани за наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев”. Престижното отличие ще се проведе за шести пореден път на 27 април. Тази година събитието ще се състои в Атриума на България Мол.

1.Gerard Depardieu i Dessy Tenekedjieva

Депардийо бил привлечен за каузата от председателя на фондация „Стоян Камбарев“ Деси Тенекеджиева преди няколко месеца, по време на снимките на филма “Le Voyage”, в който двамата изпълняват главните роли.                                                                                                                                                                                                                                                                                             

„Това, което прави Фондация „Стоян Камбарев” за младите български таланти е впечатляващо. Една награда сама по себе си е много стимулираща за всеки, който се занимава с изкуство. Но това, че петима млади творци всяка година получават възможността да реализират конкретни свои проекти е нещо, за което всеки артист мечтае. Възхищавам се на Деси Тенекеджиева и екипа й за това и горещо ги подкрепям.

А на младите артисти – кураж и смело напред! Не сте сами!”

Кметът на София Йорданка Фандъкова за втори път ще връчи голямата награда на победителя, който ще бъде избран между 5 интересни и равностойни номинации: братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови, актрисата Елена Телбис, театралният режисьор Анастасия Събева, кино тандемът Еди Шварц и Йордан Петков и художникът Андрей Хамбарски.

01.SKAMBAREV 2015 NOMINACII press

Младите таланти ще бъдат подкрепени за пореден път от Графа, който ще изпълни дуета си с Михаела Филева, а Орлин Павлов, в компанията на китариста Миро Иванов, ще представи пред публиката акустична версия на най-новата си песен.

По традицията всяка година Фондация „Стоян Камбарев”  представя и най-младите таланти на българската музикална сцена. Освен номинираните цигулари Алекс и Мартин Зайранови, тази година на сцената ще изгрее 16 годишната солистка на Детския радио хор на БНР Мария Славова, чиято мечта да пее в Миланската Скала изглежда съвсем реалистична.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара