Да се срещнеш с някой със същите интереси и да те изслуша внимателно. Консултация с професионален гримьор. Бельо по поръчка. Йога упражнения. Арт занимания. Много жени искат това, за да се почустват специални. Една от осем жени се бори с рака на гърдата и има нужда от това, за да се почувства като всяка друга. Именно това е емоционалното послание на „Искам да съм като всяка друга“ – новата кампания на Мисията на Avon срещу рака на гърдата, чиято основна цел е да обърне погледа на обществото към суровата действителност, с която диагностицираните жени се сблъскват по време на най-трудния период от живота си. В отговор на въпроса „От какво имат нужда жените, за да се почувстват специални?“, Avon България споделя емоционално видео, с което успява да предостави една различна и емоционална перспектива.

С цел повишаване на информираността относно нуждите на жените, които се борят с рака на гърдата, кампанията демонстрира и как дейностите по съвместната програма на Avon и Фондация „Една от 8“ – “Бъди до мен” помагат за по-лесното преминаване през този период не само за жените, болни от рак на гърдата, но и на техните близки и семейства. И през тази година основна цел за Avon е да се наберат средства за безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа подкрепа, която Фондация „Една от 8“ ще предостави директно на засегнатите жени, техните близки и семейства в цялата страна.

По-малко от месец след като Avon реализира дарение на стойност 100 000 лева за осигуряване на подкрепа на жените с рак на гърдата по програмата „Бъди до мен“, компанията продължава да работи усилено за повишаване на информираността в обществото и подкрепа на диагностицираните жени. Статистиката в България категорично показва сериозността на проблема – над 50 000 българки са с поставена диагноза „рак на гърдата“, а всяка година регистърът се допълва с близо 3800 нови случая.

Вече 18 години средствата в кампанията се набират целогодишно чрез благотворителни продукти от розовата серия, като 100% от печалбата от всеки поръчан артикул се дарява за каузата. До момента резултатите от дългогодишните активности на Мисията на Avon срещу рака на гърдата се изразяват в над 1 800 000 лева дарени средства, с които е закупена мобилна мамографска и ехографска апаратура и са финансирани над 31 000 безплатни диагностични прегледа на територията на цялата страна.

Специално за целите на кампанията е разработен информационен хъб www.pinklight.bg, където може да бъде открита пълна информация за съвместната програма на Avon България и Фондация „Една от 8“ и може да бъде закупен и розов благотворителен продукт.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара