Кръгла маса от проекта Chivas 12 Стола ще търси решения в дебат между 6-ма утвърдени специалисти и 6-ма млади и амбициозни професионалисти

28% от младежите до 24 години в България са безработни и броят им се увеличава. Само за първото тримесечие на годината незаетите младежи (15-29 г.) наброяват 140 хиляди души. В същото време местата в сайтовете за работа намаляват. Същевременно все повече млади хора се насочват към временната заетост като предпочитана форма на работа. Дали непроменяният от десетилетия Трудов кодекс е адекватен на съвременната трудово-социална среда?

Това са фактите, които ще бъдат в основата на следващата дискусия от проекта Chivas 12 Chairs. Във фокуса на събитието този път ще попаднат най-горещите теми от сферата Човешки ресурси. Върху темите за временната заетост, остарялата правна рамка и предизвикателствата пред младите да намерят и задържат работа в момента ще разсъждават участниците в предстоящата кръгла маса от поредицата Chivas 12 стола. Събитието с участието утвърдени HR специалисти ще се проведе на 26 септември.

Гласувайте на сайта на инициативата www.chivas12.bg за хората, чието мнение бихте искали да чуете по темите. Само шестима експерти по "Човешките ресурси" ще заемат място на кръглата маса. Срещу тях по традиция ще застанат шестима амбициозни младежи. Акценти в дискусията ще бъдат още качеството на подготовката за работа на младите хора, културата на кандидатстване и задържане на работа и културата, програмите за временна заетост и др.

Идеята на формата Chivas 12 стола е да сблъска гледните точки на професионалистите и начинаещите в дадена област по важни теми и въпроси и по този начин в дебат да роди и предложи решения на сериозни проблеми, които касаят различни браншове. Сред досега обсъдените теми от поредицата са Туризъм, Реклама, Икономика, Журналистика, Архитектура, IT и други.

Ето хората, за които можете да гласувате на chivas12.bg:

Светослава Георгиева, управител на Horizons

Бойка Дочева, мениджър управление на човешки ресурси в IBM Bulgaria

Зорница Янкова, Country HR мениджър в Hewlett Packard

Таня Пейчинова, директор "Човешки ресурси" в "Пикадили"

Ивайло Славов, мениджмънт консултант в Easy Consult

Мария Шишкова, управляващ съдружник – AIMS Human Capital Bulgaria и Dale Carnegie Training Bulgaria

Николай Николов, мениджър "Човешки ресурси" в ПОД "Бъдеще" АД

Николай Димитров, управител на БИГГА ЕООД

Зорница Георгиева, мениджър "Човешки ресурси" в BSS Media Group

0 Коментара