Издателство „Егмонт“ подкрепи глобалната инициатива, обявена от авторката на поредицата „Хари Потър“ – Дж. К. Роулинг и Wizarding World под мотото „Хари Потър у дома“. Тя цели да подпомогне деца, родители и учители, ограничени в домашна среда по време на епидемията от Covid-19. В България инициативата стартира днес, 10 април.

Инициативата включва отворен лиценз, предоставен безвъзмездно от авторката на учители. Благодарение на него всеки учител ще има възможността да записва и публикува видеа, в които

чете на глас пред класа си

в онлайн занятия книгите за Хари Потър. Временното разрешение е за срок до 31 юли или до края на учебната година, в зависимост кое от двете събития е предхождащо. Още за тази инициатива и насоки към учителите на български език прочетете тук.

„Егмонт“ ще публикува всеки петък допълнителна информация и дейности за децата и техните семейства на страницата на Хари Потър в България и в своите онлайн канали, а всеки вторник ще предоставя разнообразни нови творчески дейности, викторини и забавни неща на родителите и близките на децата.

Глобален партньор на инициативата е Audible – най-големият световен създател и доставчик на оригинални аудиокниги. Audible свободно предоставя аудиокнигата „Хари Потър и Философският камък“, давайки възможност на децата, без значение от тяхното местоположение, да я слушат моментално на английски, испански, френски, италиански, немски и японски език. Слушателите ще имат достъп до аудиокнигата на техните компютър, лаптоп, телефон или таблет, без да се регистрират в Audible, чрез специално създаденото за случая приложение Audible Stories.

Дж. К. Роулинг споделя:

„Учителите, родителите и гледачите, работещи за съхранението на нормалния и щастлив детски живот по време на епидемията, заслужават малко магия. Надявам се, че тези инициативи ще донесат на децата, а също и на възрастните, малко ведрина и разсейване по време на принудителния престой вкъщи.“

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара