Дарителската кампания „Най-същественото е невидимо за очите“ на оптичните вериги Grand Optics & Joy Optics събра 4558 лв. в подкрепа на СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ в гр. София. Средствата ще бъдат използвани за специализирани зали и съоръжения, необходими за нормалното протичане на учебния процес на децата в училището.

School 32

В инициативата, която стартира през февруари т.г., се включват клиенти на компанията в 36 магазина от веригите Grand Optics & Joy Optics. Дарителите получават календар с картини и сувенири, изработени от възпитаниците на училището. От оптичните вериги отчитат, че инициативата е получила най-активна подкрепа в София и Пловдив. Извън рамките на дарителската кампания, Grand Optics & Joy Optics подкрепят СОУ „Луи Брайл“ целогодишно с дарения на месечна база през последните 2 години.

„Децата с нарушено зрение се нуждаят от грижи, свързани с осигуряване на достъп до образование, което включва достъпна околна среда, специализиран превоз, осигуряване на помощни технически средства за обучение и др., което трябва да се финансира от държавата“, споделя г-жа Елка Белокапова, директор на СОУ „Луи Брайл“.

School 9_lowres

„80% от децата с нарушено зрение, възпитаници на училището, завършват висше образование. Проблемна е обаче реализацията им след това на трудовия пазар. Като цяло, не се полага достатъчно усилие за тяхната интеграция в обществото“,  допълва г-жа Белокапова.

School 10_lowresКато пример за успешна реализация, директорът на СОУ „Луи Брайл“ дава 24-годишният Панчо Карамански, който е бивш възпитаник на училището. От месец юли 2015 г. работи като консултант и тестер за достъпност на софтуерни продукти в SAP Labs България. Паралелно, развива и артистична кариера като DJ и музикален продуцент. В ролята на тон режисьор е работил върху записа на музика за представление на Warner Bros., както и цялостен продукт за компанията за разработка на компютърни и видео игри Ubisoft.

„Вярвам, че всеки бизнес трябва да подкрепя добра кауза, която е близо до сферата, в която работи. Като оптична верига сме фокусирани върху очното здраве, затова и решихме нашата благотворителна кампания да подкрепи именно училище „Луи Брайл“. Благодарим на всички наши клиенти, които дариха средства“, коментира Дияна Ганева, Маркетинг мениджър на вериги Grand Optics & Joy Optics.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара