Някои от най-добрите фотографи в света се обединиха в обща кауза. Те се включиха в инциативата Prints for Nature, чиято цел е да подпомогне опазването на природата по света.

Снимка: Amy Vitale/Prints for Nature

Над 85 световно признати фотографи предоставиха свои снимки, а уникалните кадри са пуснати в продажба. Всички приходи ще отидат за организацията Conservation International в помощ на хората, които работят за опазването на дивата природа и проекти, чрез които се подпомага тази кауза.

Снимка: Michaela Skovranova/Prints for Nature

Към инициативата на многократно награждавания фотограф и автор на филми Ейми Витале се присъединиха много други фотографи на National Geographic. Сред майсторите зад обектива личат още имената на Жоел Сарторе, носителят на Оскар Джими Чин, носителят на Еми Бевърли Жубер и много други.

Снимка: Beverly Joubert/Prints for Nature

„Природата ни изпрати силно послание, което ни напомня колко малък и взаимносвързан е светът ни“, споделя Ейми Витале.

Снимка: David Doubilet/Prints for Nature

„Това е важен  момент, в който можем да променим отношението си към природата и един към друг. Трябва да се грижим за  тази планета и да предпазим обитателите й. Днес почти 1 милион видове са застрашени от изчезване. Нашето собствено здраве и съдба са свързани с природния свят и е засегнато от загубата на видове. Когато се видим като част от пейзажа и част от природата, тогава ние можем да оценим, че чрез спасяването на природата спасяваме и самите нас“, допълва тя.

Снимка: Jody MacDonald/Prints for Nature

Повече подробности ТУК.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара