Две нови продукции тръгват в ефира на Българската национална телевизия, посветени на Олимпийските игри Токио 2020. На 23 юли стартира предаването „Линия „Токио 2020“, а на 24 юли /събота/ започва вечерното студио „Днес на Игрите“. Форматите ще проследят най-интересното от големия спортен форум.

Тереза Мутафчиева ще е водещ на предаването „Линия „Токио 2020“, което започва всеки делничен ден в 12:30 часа, веднага след обедната емисия „По света и у нас“. Зрителите ще научават първите новини от олимпийския ден, любопитни истории за спортистите и

най-интересните моменти

от представянето им. С интервюта и репортажи от мястото на събитието ще се включват и специалните пратеници на БНТ в Япония.

В първия ден на игрите, на 23 юли /петък/ „Линия „Токио 2020“ ще започне в 13:30 часа, преди церемонията по откриването и ще продължи веднага след нея от 17:30 ч. В студиото ще гостуват Таня Богомилова, единствената българска олимпийска шампионка по плуване; гимнастичката Любомира Казанова – бронзов медалист на предходните Олимпийски игри в Рио и баща й – Милко Казанов, който печели олимпийски медал по кану-каяк 20 години по-рано.

Всяка делнична вечер от 21:00 ч. Цветелина Абрашева и Радослав Янков ще посрещат зрителите в обзорното студио, посветено на Токио 2020 – „Днес на Игрите“. Журналистката на БНТ и бивша състезателка по фигурно пързаляне и сноубордистът имат участие на Олимпийски игри и

познават в детайли най-големия спортен форум

в света. Гости в първото предаване на „Днес на Игрите“, което ще се излъчи тази събота, на 24 юли 2021 г., ще са Румяна Нейкова –  засега последен олимпийски шампион на България; Тереза Маринова – олимпийската шампионка на троен скок и Йордан Йовчев носител на четири олимпийски медала.

Олимпийските игри Токио 2020 ще бъдат открити с красива церемония в петък, 23 юли. Домакините ще покажат на света елементи от японската култура и история. Събитието може да гледате на живо в 14:00 ч. по БНТ 1 и БНТ 3, то ще бъде коментирано от  Цветелина Абрашева и Стефан Георгиев.

Обществената телевизия ще излъчи 250 часа съдържание от Олимпийските игри Токио 2020 в каналите на БНТ. Предаванията на живо започват в ранните сутрешни часове в 3:00 ч. като по БНТ 1 ще продължават до около 6:30 ч. В преки излъчвания или на запис с

най-интересните моменти от състезанията,

олимпийския ден ще се излъчва по БНТ 3 до 18:00 часа. БНТ 1 ще посвети следобедната си програма на преки предавания от Япония от 13:00 до 18:00 ч. Акцент ще са участията на българските спортисти, попаднали в международния тв сигнал, който БНТ получава.

Три телевизионни екипа на БНТ ще подготвят репортажи за най-любопитните моменти от Япония. Репортерите Калин Гугов, Илия Илиев и Росен Станчев и операторите Николай Балкански, Владимир Богдански и Станислав Златев ще заснемат първите реакции на българските спортисти след олимпийското им участие.

Гледайте Олимпийски игри Токио 2020 по БНТ 1 и БНТ 3, bnt.bg и спортната секция на мобилното приложение BNT NEWS от 23 юли до 8 август 2021 г.

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара