Най-известният английски готвач Джейми Оливър, който в момента очаква петото си дете, поде кампания, която да насърчи майките да кърмят свободно навсякъде. На книга кърмещите имат право да хранят децата си навсякъде, но практиката показва, че те често не са добре посрещнати на много публични места.

9ef8f8b7519f42c339b379f20a8398b7_big

Джейми Оливър припомня, че естественото хранене е незаменимо и здравословно както за бебетата, така и за кърмачките. Хранените с изкуствено мляко деца по-често развиват затлъстяване. А жените, които са кърмили над 6 месеца, по-рядко развиват рак на гърдата.

40-годишният готвач и 41-годишната му съпруга Джулс са горди родители на три момичета и едно момче. Петото им дете се очаква да се роди през август.

Джейми Оливър е известен със социалните си проекти, насочени към деца. Той е апологет на здравословното хранене и смята, че ранното включване на децата в кухненските занимания ще ги научи да заобичат домашно приготвената храна и да се посягат на вредните полуфабрикати.

Въведеният от него Ден на революцията в храненето – 15 май – има за цел да поощри въвеждането на часове в училищата, в които по забавни и интерактивни начини децата да учат за здравословното хранене. Така те ще придобият основни знания и умения, които ще им помогнат да водят по-здравословен и щастлив живот. Така борбата със затлъстяването и болестите, свързани с непълноценното хранене, би била по-успешна.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара