Николета, Естефaния и Виктория Скуиланте са трите дъщери на популярната през 80-те години българска актриса Елжана Попова.

Елжана Попова с дъщерите си

Снимки: Архив на Елжана Попова

Още като студентка тя започва да се снима в киното, а филмът на режисьора Никола Рударов „Вик за помощ“ я превръща в звезда и най-сниманата българска актриса през 80-те.

Момичето от Бургас обаче изоставя кариерата заради една любов – с агента на световни звезди италианеца Марио Скуиланте, който среща в Рим.

Марио Скуиланте и Елжана Попова

Елжана е на специализация  и не предполага, че тази среща ще се окаже съдбовна.

От брака й с Марио Попова има три дъщери, които за първи път ще проговорят за техния живот и майка си в новия филм от поредицата „Децата на Другата България“, който ще се излъчи тази събота от 12,30 часа по bTV.

Журналистът Георги Тошев, операторът Румен Василев и режисьора на монтаж Илиян Диков ще разкажат как Елжана предава на децата си любовта към България.

Николета, която отскоро е майка на момченце и сестрите й Естефания и Виктория ще разкрият с какво се занимават, за какво мечтаят и защо България и Бургас са им така скъпи.

Коя от трите иска да се върне и да поживее в София,

ще разберат зрителите тази събота.

„За мен беше важно те да знаят, че в тях има част от България и независимо, че живота им се случва в Италия, да пазят и носят любовта си към моята родина“, споделя актрисата, която днес е сред най-авторитетните преподаватели по актьорско майсторство във Вечния град. Един неин бивш студент също застава пред камерата на Румен Василев , за да сподели възхитата си от своя ментор в актьорската професия.

Елжана Попова

Джузепе Маджио става известен със сериала на Нетфликс „Бейби“ и днес е най-скъпо платеният италиански актьор в киното.

„Елжана Попова не съжалява за избора си да се посвети на семейството и да последва любовта на живота си, да бъде майка и преподавател, а не актриса. Начинът, по който е възпитала децата си, това, което им е дала като интереси и среда я правят спокойна и щастлива“, разкрива Георги Тошев. В годините на едно от най-емблематичните тв предавания в историята на bTV „Другата България“  Елжана Попова е герой. 20 години по-късно Тошев се срещна с нея отново, за да види какво се е случило с нейните дъщери.

Снимки: Архив на Елжана Попова

Facebook Twitter Google+

0 Коментара