В рамките на фестивала „Музи на водата“ в четири поредни дати – на 21, 22, 23 и 24 юли на откритата сцена на Софийска опера и балет на езерото в Панчарево ще бъде представена балетната премиера „Сън в лятна нощ“. Спектакълът е построен изцяло върху създадената от Феликс Менделсон Бартолди музика към пиесата на Шекспир „Сън в лятна нощ“ и върху Симфония №4 от италианския цикъл на композитора.

Синтез на романтичното и класическото, музиката на Менделсон носи радост и възторг, а една от най-известните творби на Уилям Шекспир, комедията „Сън в лятна нощ“, е пиршество на фантазното и играта. Пиесата има заплетена и интересна фабула и е истинско предизвикателство да бъде претворена в хореографски текст.

Литературният първоизточник и музиката се оказват достатъчна мотивация и вдъхновение за хореографа Анна Донева, която с индивидуалния си и елегантен емоционален изказ построява ефирен балетен спектакъл. Хореографията следва взаимоотношенията на персонажите, развитието им в заложената сюжетна линия и музикалната драматургия.

В горещите юлски вечери публиката ще се наслади на стилния и забавен танцов прочит на популярната Шекспирова комедия, изграден с динамика и лекота и подходящ за широк кръг публика, включително за младата, дори детска аудитория. „Сън в лятна нощ“ започва в 20 ч. Двете действия на балета и антрактът между тях са с обща продължителност 1 час и 15 минути.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара