Участници от всички краища на света се срещнаха в Сандански миналата седмица, за да се състезават в един от утвърдените световни конкурси за красота – Miss & Mr Grand Sea World.

25 държави подадоха заявка за участие, но 4 от тях не получиха виза от българските посолства. Президентът на конкурса г-н Чавдар Арсов призна пред медиите, че е силно разочарован, но и безсилен да направи каквото и да било, за да бъде витрината на красотата в пълния си брой и блясък. Седем са кандидатите от Шри Ланка, които не успяха да стигнат до България, по трима от Етиопия, Мозамбик и Палестина. Така на финала блеснаха 41 претенденти от 21 страни, които се състезаваха в четири категории: Мини Мис и Мистър, Мис и Мистър Тийн, Мис и Мистър и Мисис.

Всички участници пристигнаха в Сандански на 23-ти и отпътуваха на 30-и юни. Още в понеделник започна трудната и отговорна работа на журито. Всеки ден конкурси, всеки ден прояви, всеки ден оценки… Турът в национални костюми се проведе пред погледите на жителите и гости в центъра на града с изключително атрактивното дефиле по централната улица, имаше вечер на таланта, интервю с всеки от членовете на международното жури, турове с бански костюми и официални облекла.

На 28-ми юни Летният театър в града беше препълнен с желаещи да гледат на живо финала. Те се насладиха на красотата на участниците, на прекрасната сцена, на съвременни технологии и иновации, вплетени в динамичен сценарий, а за доброто им настроение се погрижи младата R’n’B сензация Тита.

Оценките на международното жури определиха за Мис и Мистър Grand Sea World Chloe Sanders от Австралия и Madhusudhan Ramnath от Индия. Мисис Grand Sea world стана Tetyana Smejko от Украйна, а Мис и Мистър тийн съответно Dóra Bányai от Унгария и Stivan Ivanov, носител на титлата Мистър тийн Румъния. В категорията за най-малките короната отиде при българската представителка – Ивона Дрянкова.

Участниците бяха силно впечатлени от Сандански – забележителностите, хората, зеленината, минералните басейни… Организаторите се почувстваха горди от факта, че много от международните гости знаеха за пророчицата Ванга, за църквата и за местността Рупите. Националният директор на Татарстан беше гледала руският сериал многократно и ту обясняваше, ту задаваше въпроси, но успя да разпали всички с познанията си.

Голямата изненада за претендентите за корона и техните екипи обаче беше присъствието им на традиционна българска сватба. Навярно защото очакваха демонстрация, а станаха част от истинска такава, на която президентът на конкурса сключи граждански брак с миналогодишната Мис Русия. Церемонията беше пищна, красива, емоционална, с елегантна програма и специалното участие на популярната фолклорна изпълнителка Славка Калчева, която по желание на участниците в конкурса изпя големия си хит „Бяла роза“ два пъти, а те танцуваха българско хоро.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара