Най-честите аномалии при детското зрение като късогледство, далекогледство и астигматизъм могат да бъдат коригирани успешно с правилен избор на очила. Съвременните детски очила са все по-леки, ергономични и издръжливи, с много технологични подобрения, цветни, модерни и комфортни. На всички тези изисквания отговаря атрактивната колекция KWIAT HITS FOR KIDS, която включва 51 модела за деца от 0 до 12 години.

2_KWIAT HITS FOR KIDS_K 2023 B K 2021 C K 5023 B-2

Хитовият модел в колекцията е с две различни дръжки –  едната синя, другата червена, като има още девет цветови комбинации. Колекцията включва 51 модела за деца от 0 до 12 години, като половината от очилата са универсални – подходящи са и за момичета, и за момчета.

12_KWIAT_Case-1В света на децата всичко е по-високо от тях и те най-често гледат отдолу нагоре. Затова специалистите в оптичния бранш обръщат внимание, че е важно кръжилото на детските очила да е по-високо заоблено над всяко око.

9_KWIAT HITS FOR KIDSКачествените детски очила имат специални накрайници, които могат да се коригират индивидуално според състоянието на очите. В колекцията KWIAT HITS FOR KIDS част от актуалните модели детски очила за най-малките имат и специален метален флекс, който отваря рамката до 90 градуса. Благодарение на него, когато по-малките деца си играят с очилата, по-трудно могат да ги счупят. Той създава комфорт при слагане и сваляне, а при по-дълго носене, когато детето израства, очилата се приспособяват към лицето му и не пристягат слепоочията.

Формата на детските очила по принцип зависи от диоптъра, но е добре да се има предвид, че при очилата за деца от 0 до 5-6 години се препоръчва елипсовидна.

11_KWIAT_Case

Калъфите за очилата на най-малките също са с атрактивни форми – жаба, обувка, кола и др. За по-големите деца и тийнейджърите формите на рамките са заимствани от тези на очилата за възрастни – най-често класическа правоъгълна и уейфеър. Формите са пригодени към детското лице, материалите са много леки, гъвкави и не деформират носа.

1_KWIAT HITS FOR KIDS_K 9784 B

Върху рамката на всички модели детски очила на KWIAT присъства усмивката като символ на щастливото дете, което вижда добре.

4_KWIAT HITS FOR KIDS_ K 5019 H (2)

До края на месец октомври продължава и националната кампания за профилактика на детското зрение, която се провежда по инициатива на KWIAT.  Кампанията дава възможност на деца и младежи от 6 до 18 години да се прегледат безплатно в над 150 оптики и медицински центрове в цялата страна. Повече за кампанията на: www.kwiat.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара