48 000 ученици ще се включат в кампанията по сексуално образование на Durex, която бе стартирана днес. Тя ще се проведе в 80 училища в 7 български града.

6000 от учениците, между 14 и 16 години, ще посетят лекции, за да се образоват относно връзките и секса.

48 000_uchenici_shte_se_vkuichat_v_kampanyata_po_seksualno_obrazovanie_na_Durex (2)

Образователните класове ще се проведат от професионални експерти, които ще запознаят учениците с физическите промени, съпътстващи пубертета, правата им по отношение на секса, митовете и истините, свързани със сексуалния акт, нежеланата бременност, методите за контрацепция, сексуално предаваните инфекции и ХИВ.

48 000_uchenici_shte_se_vkuichat_v_kampanyata_po_seksualno_obrazovanie_na_Durex (4)Durex, в партньорство с Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, ще организират лекции в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен, които ще продължат до 22-ри юни 2016.

Тазгодишната кампания продължава дългогодишната работа на компанията в областта на сексуалното образование в България и значението на контрацепцията за предпазване от нежелана бременност, сексуално предаваните инфекции и ХИВ.

Резултатите от последния доклад на „Барометър“, обявен от Европейската мрежа на Международната федерация по семейно планиране (IPPFEN), показват значителна липса на сексуално образование в страната. 20.9% е оценката на България за достъп на учениците до лекции в областта на здравното и сексуално образование и модерните методи за контрацепция в училище.

48 000_uchenici_shte_se_vkuichat_v_kampanyata_po_seksualno_obrazovanie_na_Durex (1)

Докладът показва шокиращата липса на знания за сексуално преносими инфекции, нежеланата бременност, както и за отношението на противоположния пол към секса. Фактите са показателни: 40% от сексуално активните на възраст между 16 и 24 години признават, че са правили секс с повече от един партньор без презерватив, а 61% дават утвърдителен отговор, че обикновено не помислят за презерватива до момента, в който той не им потрябва.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара