Куфар, сак, раница, чанта… Не е ли куфарът твърде голям, а раницата твърде малка? Какво точно да вземете със себе си и какво никога няма да ви потрябва? Ако и вие се питате същите неща всеки път, когато стягате багажа за пътуване, ето няколко практични съвета от експертите в самолетните пътувания eSky.

Подберете правилната чанта

В зависимост от това къде и за колко време заминавате, изберете с раница, сак или куфар да пътувате. Ако отивате някъде само за ден-два, най-удобно би било да ползвате раница. Ако обаче сте за повече време, трябва да изберете между куфар и сак. Куфарът е с колелца и не се налага да го носите, но не забравяйте, че дори и празен, той тежи, а когато пътувате със самолет всеки грам е от значение. Сакът от своя страна е лек, мек и по-лесно може да влезе в кошниците за проверка размера на ръчния багаж. Най-добрият вариант е за регистриран багаж да ползвате куфар, а за ръчен – сак.

И нещо много важно и малко известно – две от най-популярните нискотарифни авиокомпании у нас не позволяват куфари или чанти с колела на борда, така че там сакът е задължителен, за да не ви санкционират.

Не взимайте неща “за всеки случай”

Отивате на почивка за 5 дни, но взимате дрехи за 2 седмици – за всеки случай. Тази грешка е често срещана, а експертите съветват – взимайте толкова, колкото ще ви е нужно. Разбира се, нека има резерва, но не прекалявайте. Опитайте да съчетаете дрехите си още при подбора, за да знаете всеки ден точно с какво ще бъдете облечени. Така ще ви е по-лесно както при стягането на багажа, така и при избора на облекло по време на самата ваканция.

Сгъвайте дрехите на руло

Все по-разпространени са машинките за вакуумиране на багаж, които са чудесна идея за „печелене“ на допълнително място в куфара. Ако обаче не разполагате с такава, ето една идея, която ще ви помогне. Доказано е, че ако всичките ви дрехи са сгънати на руло, ще поберете до 1/3 повече багаж. Хубаво е да знаете това, особено в случаите, когато сте прекалили с покупките и може да се наложи да заплатите свръхбагаж.

Пренаредете козметичния си несесер

Често в него има доста неща, които никога не ползваме и дори не знаем, че са там. Затова преди да го приберете в багажа си, прегледайте какво има вътре и извадете ненужното. Ползвайте малки разфасовки козметика, създадени именно за пътуване, които ще употребите по време на пътуването и няма да се налага да ги връщате обратно.

Следвайте тези прости съвети и със сигурност ще освободите място в багажа си за подаръци на своите близки.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара