Жителите и гостите на София могат да се насладят на авторската фотографска изложба на пътешественика Филип Лхамсурен.

Еспозицията „В прегръдката на Амазония“ представя снимки от неговата експедиция в Амазония през 2018 г. и ще бъде разположена до „ЧитАлнЯта“ в Градската градина до 22.07.2019 г.

„В прегръдката на Амазония“ е уникална гледна точка към територията с девствена природа, която няма аналог в разнообразието на флора и фауна.

„Стремя се да търся връзката между човека и природата. Дивите места са живите сърца на планетата и искам да си взаимодействам с тях. Амазония е последното живо кътче на планетата.“, казва Филип Лхамсурен. Това е идеята на експозицията, която представя богатството, красотата, страховитостта и великолепието на Амазонската джунгла. Снимките са заснети през периода април- август 2018 г. по време на експедицията на Филип в Амазония.  В продължение на пет месеца той изминава 5575 км. на колело, пеша и с кану.

Експедицията стартира през април от границата на Бразилия с Венецуела в горното течение на Рио Негро. Насочва се към най-южната точка от маршрута – границата с Боливия. След това продължава на североизток към най-северната точка в плана и крайната  цел, в близост до границата на Бразилия с Френска Гвиана. На 25 август мисията достига Атлантическия океан и завършва с успех.

Филип Лхамсурен осъществява цялото си пътешествие с подкрепата на VIVACOM. Компанията осигурява сателитни комуникации и логистична помощ на експедицията „В прегръдката на Амазония“. VIVACOM е основният партньор на пътешественика още от 2015 г., когато той прави първия си опит за прекосяване на Амазонската джунгла. “Винаги сме вярвали в мисията на Филип Лхамсурен да покаже силата на човешките възможности, като изследва Амазония с минимум екипировка и без да вреди на природата“, каза Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във  VIVACOM. „В днешно време изследователите и пътешествениците имат страхотни възможности заради технологиите, които силно повишават шанса за успех“, смята Филип.

Филип Лхамсурен е роден в Монголия. Детските му години преминават в бежански лагер, обучавал се във Френския чуждестранен легион.  Първото му голямо пътуване започва със завръщане към корените му в Монголия. Пътешественик, писател, любител на екстремния контакт с дивата природа, той се впуска в опознаване на безкрайните територии на Централна Азия и Южен Сибир, Амазония.  Той е третият човек в света, покорил сам Амазонската джунгла. „Човек трябва да върви напред не само, за да живее активно, но и за да премине отвъд собствените си граници“, казва пътешественикът.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара