На 30 април (понеделник) на Моста на влюбените, НДК в София ще бъде подредена изложбата „Образите помнят вместо нас”, посветена на 120 години от създаването на Българска телеграфна агенция (http://www.bta.bg/bg/).

„Образите помнят вместо нас” е фото-разходка във времето, представена в 58 кадъра, избрани от най-големия фотографски архив у нас – този на Българската телеграфна агенция. Там се съхранява образната летопис (над 5 млн. снимки) на всичко по-важно, случило се в страната ни от 50-те години на миналия век.

Куратор на изложбата е доц. Георги Лозанов, който търси професионалното майсторство и естетиката в агитационната фотожурналистика. Интересува се от фотографиите като авторско постижение, независимо от техния обект. Следи превръщането на историята на общността в човешки истории, в преживяване, жест или поглед: „Докато фотографията прави историята, историята прави фотографията”.

Кога и къде:

  • 30.04 – 13.05, Мост на влюбените (НДК) 
  • 14.05 –  30.06, 120 ОУ „Г. С. Раковски”, бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви” и Национално музикално училище „Л. Пипков”, ул. „Оборище” 17

Допълнителна информация по темите и събитията от програмата на фестивала Фотофабрика ще откриете на сайта: https://www.fotofabrika.org/bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара