В навечерието на първата година от създаването си галерия “Mishel Art Gallery”и нейната собственичка Мишел Вълчева покани на една творческа вечер представители на медиите. В приятната, просторна и светла атмосфера, на чаша вино, журналистите имаха пълната свобода да развихрят творческия си потенциал върху бутилки от вино и да отнесат със себе си своите произведения на изкуството.

Създадена през 2019 година, “Mishel Art Gallery” е динамично пространство за изложби и събития, целящо да стане домакин на най-различни проекти съчетаващи изкуство, култура и събития.

Галерията е плод на труда на Мишел Вълчева, художник и body art терапевт. Пространството е следващата стъпка в кариерата на основателката, поставяща начало на нов етап в творческото й развитие. Двата етажа, простиращи се на 440 кв м, предлагат платформа за млади и утвърдени художници, както и за любители, да потопят публиката си в динамичния и многообразен свят на изкуството чрез множество различни събития.

Галерията се отличава с динамичната си материя, като не цели да се фиксира в един единствен творчески аспект. През първата си година Mishell Art gallery е била домакин на 10 изложби и множество курсове и базари.

В бъдеще галерията си поставя предизвикателството да стане център за разнородни събития – изложби, курсове за рисуване, камерни концерти, кино прожекции и йога практики.

Мишел е интересен и провокативен артист, една от малкото известни и със своето бодиарт изкуство, с което се занимава вече 10 години.

Участвала е в различни състезания по цял свят – Италия, Германия, Сърбия, Франция, Австрия, Великобритания. Печели Втора награда във Франция през 2016 г. и втора награда в Белград, Сърбия през 2014 г. в категория „рисуване върху лице“.

Участвала е два пъти на Световно първенство по рисуване върху тяло в Австрия (WBF – World Bodypainting Festival). Организирала е много бодиарт пърформанси в България. Автор и създател е на нов тип метод за релаксация: SENSUAL BODY ART THERAPY – “Постигане на релакс чрез рисуване върху тяло”, който създава през 2010 г.

Кой е Константин Константинов?

За рождения си ден „Mishel art Gallery“ посреща творбите и техния автор след поредица негови динамични изяви в страната и чужбина. Специален гост на събитието, който ще даде и началото на експозицията ще е художникът  Хубен Черкелов, който живее и твори в Ню Йорк.

Изложбата се открива в 18:30 часа на 24-и септември, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 24, София.

Картините на Константин са своеобразно отражение на забележима индивидуалност, характеризираща стила му. Авторът умело работи с овладяната висока цветност, фигуративното съдържание и постига конкретно неконкретни сюжети.

Създадени в различен формат и с различна техника, картините на Константин звучат едновременно в многогласие и цялост.

Константин Анастасов Константинов е роден на 30 юли 1985 г. в Пловдив, България. Член е на Професионалната Асоциация на визуалните изкуства в Берлин.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара