Представяме ви малка част от историите, които са събрани в изложбата „Конфликти“, част от програмата на Фотофабрика 2016 г.

Конфликтът като сблъсък на идеи, емоции, поколения, култури, държави; конфликтът като противоборство между мъжкото и женското начало, между човека и природата, между материалния и духовния свят. Конфликтът като изпитание за човешкото достойнство.

На 15 септември изложбата ще бъде поставена на оградата на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в столицата, като част от проекта на Фотофабрика да изнася културно съдържание в откритите пространства на града и така да ангажира широката публичност и учениците. След това изложбата ще бъде поставена на оградата на 120 СО „Г.С. Раковски“, община Лозенец и 20 СО „Тодор Минков“, община Триадица.

File photo of Marooned flood victims trying to grab the side bars of a hovering Army helicopter which arrived to distribute food supplies in the Muzaffargarh district of Pakistan's Punjab province

ПЕНДЖАБ, ПАКИСТАН, 7-и август 2010 г. Откъснати от света жертви на наводнението се опитват да се хванат за кръжащия над тях военен хеликоптер, дошъл да раздаде храни на нуждаещите се в областта Музафаргар в пакистанската провинция Пенджаб. В отчаяния си стремеж да се измъкнат от залетите от стихията села пакистанци се хвърлят към хеликоптерите – очаква се нови проливни дъждове да усилят както страданията им, така и недоволството от действията на правителството. Бедствието е причинило смъртта на повече от 1 600 души и е затруднило живота на 12 милиона.(Адрис Латиф/Ройтерс)

A man wades in neck-deep water filled with debris while searching for valuable items after a fire in Malabon city, north of Manila

МАНИЛА, ФИЛИПИНИТЕ, 7-и април 2011 г. Един мъж е нагазил до шия в дълбоките и пълни с отломки води, докато търси ценни вещи, след като пожар изпепели 500 къщи в крайбрежно селце до град Малабон северно от Манила. Пожарът, вероятно пламнал от експлодирала цистерна за втечнен газ, пламнал в четвъртък преди зазоряване. Не се съобщава за жертви, но поне 3000 души са изгубили домовете си. Според местните медии за пожарникарите е било трудно да достигнат до пламъците и да ги изгасят, защото къщите са били близо една до друга и направени от леки материали. РОЙТЕРС/Ерик де Кастро.

Prisoners Live In Cells Of Human Misery In Overcrowded Manila Jail

НАВОТАС, ФИЛИПИНИТЕ, 17-и юли 2005 г.: Затворници висят по решетките на претъпкана килия в градския затвор на Навотас в Манила, на Филипинските острови. Икономическите трудности са довели до хуманитарна криза в остарелия и претъпкан център за лишаване от свобода. 492-а души очакват присъдите си в затвор, построен за по-малко от 100 арестанти без възможност да платят паричната си гаранция. (Фотография Пола Бронстейн/Гети Имиджис)

Syrian Kurds Battle IS To Retain Control Of Kobani

ШАНЛЪУРФА, ТУРЦИЯ, 20-и октомври 2014 г.: Експлозия разтърсва сирийския град Кобане. Предполага се, че бойци от групировката Ислямска държава (ИДИЛ) са нападнали с кола-бомба позиции на „Силите за защита на народа” в центъра.  Снимката е направена от предградията на Суруч, окръг Шанлъурфа, Турция. Според външния министър Мевлют Чавушоглу, Турция ще позволи на кюрдски бойци от Ирак да преминат сирийската граница, за да се бият с отряди на „Ислямска държава” в сирийския град Кобане. От своя страна САЩ изпращат самолети, които да стоварят оръжия, амуниции и медицински за кюрдско-сирийските бойци около града. (Фотография Гьокхан Шахин /Гети Имиджис)

An Israeli policeman stands in front of a bus demaged by a rocket fired from Lebanon, in Haifa

ХАЙФА, ИЗРАЕЛ, 19-и юли 2006 г. Израелски полицай стои пред автобус, пострадал от ливанска ракета. Лекари и очевидци разказват, че в сряда избухналите в израелския град Хайфа ливански снаряди са ранили леко няколко души. (Горан Томашевич/Ройтерс)

Facebook Twitter Google+

0 Коментара