Рок легендата Брайън Адамс ще открие лично своята фотографскaта изложба EXPOSED / WOUNDED в VIVACOM Art Hall на 11 октомври, часове преди концерта си в София.

3.Self_Portrait_canon-029_B_rgb

Рок музикантът се радва на международен успех и като фотограф. Неговите снимки са публикувани в списанията Vogue, Vanity Fair и Zoo, а творбите му се излагат в най-реномираните световни музеи и галерии. Изложбата, която е от два цикъла – EXPOSED и WOUNDED, пристига в София от музея на фотографията в Стокхолм, благодарение на фондациите Америка за България и Мусиз в партньорство с VIVACOM и Samsung.

1.Lindsay Lohan,NY, 2007

EXPOSED: НА ФОКУС

За EXPOSED пред обектива на Брайън Адамс застават знаменитости като кралица Елизабет, Мик Джагър, Дъстин Хофман, Стинг, Ейми Уайнхаус, Моника Белучи, Кейт Мос, Виктория Бекъм, Шон Пен, Лана дел Рей, Луиз Буржоа, Бен Кинсли, Пинк и Мики Рурк.

5.Sir Mick Jagger NY 2008

Много от портретите и модните снимки на Брайън Адамс са заснети за Zoo Magazine, което той създава в Берлин през 2004 г. За Zoo Адамс снима Мики Рурк във ваната, Дъстин Хофман на риболов и в скъп костюм, Майкъл Фокс, който вече страда от Паркинсон, но иронизира заболяването във фокуса на камерата. По това време Брайън Адамс е затвърдил намерението си да бъде голям фотограф – няколко години преди това, през 2008 г., той е избран между много други известни имена да направи портрет на самата кралица Елизабет. С образите и кадрите, които създава, Адамс разбива клишетата за звездите, в някои ги иронизира, а други са много интимни. Изключителен майстор на студийната фотография, но едновременно с това той е в плен и на snapshot естетиката.

2.Marine Joe Townsend, London, 2011

WOUNDED: РАНЕНИ

Серията WOUNDED показва наследството на войната. За нея Брайън Адамс снима млади британски военни, претърпели тежки травми по време на мисиите в Ирак и Афганистан, които променят живота им завинаги. В WOUNDED са включени 30 портрета, които отдават почит на съвременните военни герои и хвърлят светлина върху тежкия живот на осакатените ветерани.

4.Sergeant Rick Clement, London 2011

Изложбата e курирана от Анке Дигенхард и Мат Хъмфри, галерия Crossover. Тя ще може да бъде видяна до 12 ноември.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара