За да бъде квалифициран като “био” един продукт, следва той да бъде отглеждан съобразно конкретни правила и норми. Възприето е за изцяло натурални храни да се считат тези, които са добивани по екологичен и природосъобразен начин. Ако визираме конкретно земеделски култури, за да отговарят на изискуемите стандарти, те не бива да бъдат третирани с пестициди и синтетични торове. Органичните хранителни стоки не бива да съдържат и генетично модифицирани организми, укрепители, добавки, изкуствени консверванти (бензоати, нитриди, синтетични антиоксиданти). 

Защо да заложите на качествени и естествени био храни

Според изследвания, проведени от неправителствени организации в САЩ, най-чувствителни и лесно задържащи пестициди са зеленолистните зеленчуци, картофите, морковите и краставиците, както и някои плодове: праскови, нектарини, ябълки, круши, грозде и ягоди. Последиците от приемането на земеделски култури, с остатъци от пестициди в състава им, води до сериозни заболявания и здравословни проблеми, включително затлъстяване, СДВХ, аутизъм, дори рак. За да не рискувате своето здраве, включете повече bio продукти в ежедневното си меню, пазарувайки по-често от био магазини.

Какви са ползите от натуралните храни, предлагани в био магазините

В био магазин Bio-Market.bg се предлагат земеделски стоки с доказан произход, отглеждани в естествени условия и върху благородни почви, наторявани с изцяло естествени торове. Купувайки органични храни, Вие подпомагате опазването на почвите и подпочвените води. Що се отнася до продуктите с животински произход, в био магазините не се допуска предлагане на месо и млечни продукти от животни, които са приемали растежни хормони, лекарства и антибиотици. Ползите от по-честата консумация на натурална продукция на практика са неизброими. По-важните от тях са:

  • По-качествена храна за цялото семейство;
  • Минимизиране на рисковете от здравословни проблеми;
  • Опазване на природните ресурси и околната среда;
  • Подкрепа на фермерите и местните производителите;
  • Съхраняване на биоразнообразието.

Защо да пазарувате от Bio-Market.bg

Както онлайн, така и във физическите магазини на Bio-Market.bg, ще откриете огромно разнообразие от био стоки с изцяло органичен състав – както хранителни, така и нехранителни. Тук можете да се насладите на селекция от вкусни и здравословни изделия, които са комплимент към всяка трапеза и с които не само ще укрепите организма си, но и ще стимулирате своя имунитет.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара