Още от библейски времена всяка жена, даряваща живот и любов, е носителка на божествената искра. Всяка жена е на този свят, за да вдъхва живот, да ражда деца, чувства, идеи или изкуство. Затова всяка жена е божествена.

Но столетия наред човечеството се прекланя пред мъжки ценности и заклеймява женствеността. Живеем в мъжки времена. Гордеем се да ни наричат „мъжки момичета”. Воюваме за място в мъжкия свят и в тази борба носим мъжки дрехи, упражняваме мъжки професии, мислим по мъжки прагматично.

Женствеността е натъпкана в ъгъла, изродена в

гланцирани образи на едрогърди скелето-подобни момичета,

съвместен продукт на Photoshop и естетичната хирургия. Затова модерната жена днес иска да има съзнанието на мъж и външността на фотомодел. Обикновено тази симбиоза се оказва невъзможна. Сърцевината отхвърля обвивката.

Да извървим обратно пътя към женствеността след вековно господство на мъжки ценности е трудно, но не е невъзможно.

Боже(н)ствеността е вътре в нас. Тя е река, която тече по вените ни, клокочи в мислите ни, прелива през родовия ни канал.

При някои от нас тази река е по-буйна, при други по-затлачена и оскъдна. Но каквото и да е състоянието на вашата река, тя може да бъде събудена отново.

Здравето

Започнете със здравето. Само здравата жена може да бъде красива. Повечето диети, които обещават да ви направят слаби и привлекателни, не работят, защото поставят погрешни цели – фокусират се върху външността, но блестящата външност е само проявление на блестящо вътрешно здраве.

0_5(3)

Хранете се здравословно. Обичайте тялото си и се погрижете то да е дълго време младо и красиво, като му давате жива и витална храна –такава, която лесно се усвоява, преработва и изхвърля от организма.

Включете в ежедневното си меню повече пресни зеленчуци, плодове и морски водорасли (за ценни хранителни вещества, витамини и минерали), пълнозърнести храни (за аминокиселини и фибри), достатъчно количество протеини от зеленолисти растения, ядки и семена, (а ако не можете да се е откажете от месото – от пилета, отглеждани при естествени условия без хормони и антибиотици или от дива риба). Приемете, че тялото ви е храм и се стремете да го пазите чисто.

Започнете да се движите. Дори да нямате време и възможност да посещавате залите за фитнес и аеробика, ходете повече пеша, играйте с кучето или децата, танцувайте или започнете деня с 10 минутно бягане на място, което ще събуди и ще раздвижи енергията ви.

Любовта

Онова, което виждаме отвън е само проекция на онова, което изпитваме отвътре. Ако не се обичате и не приемате тялото си, не можете да се почувствате красива. Истинската промяна се извършва първо в съзнанието преди да добие материална форма. Приемете се такава, каквато сте. Дайте си любов и време, което да посветите на себе си.

Животът ви ще се изпълни с много повече смисъл и удовлетвореност, ако започнете да се грижите за себе си. Подарете си по 20 минути на ден само за вас. Пригответе си ароматна вана със соли и есенциални масла в края на забързания ден. Поглезете се с масаж или друга спа процедура, излезте с приятелки, отпуснете се с любим роман, смейте се, така че да чуете гласа си.

Хармонията

Започнете да медитирате. В напрегнатото ежедневие, в което мислите и планирате десетки неща наведнъж, имате нужда от няколко минути тишина, в която да се отпуснете и да си починете от собствените си мисли.

За да възстановите връзката с най-ценната си женска способност – интуицията, е необходимо да бъдете в хармония със себе си, да откриете вътрешния си център и да се връщате по-често към него. Най-краткият път към това е медитацията.

 

Опитайте като се събудите сутрин, да седнете удобно, да вдишвате бавно и дълбоко през носа и да издишвате бавно и докрай през устата Заглушете потока от мисли в главата си. Не мислете на кого трябва да изпратите имейл или каква закуска да приготвите. Останете няколко минути в тишина, а после се усмихнете на новия ден. Правете го за по 20 минути всяка сутрин и постепенно ще усетите как съзнанието ви се издига на по-високо енергийно ниво.

Ако сте постоянни, много скоро ще усетите, че мислите и се възприемате по различен начин. Ако се храните здравословно, с времето тялото ви само ще оформи идеалната за него фигура. Ако се обичате и се грижите за себе си, ако си давате време да бъдете с вътрешния си център и с вашата женска енергия, ще се почувствате много по-женствена и желана.

И когато се поглеждате в огледалото, усмихвайте се, а може и да се поклоните на себе си, защото вие сте боже(н)ствена!

Още съвети за здравословно хранене и живот – в сайта на Маги Пашова.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара