МЕТРО България вече предлага асортимент от 58 артикула 100% чист мед, от които 52 български, в своите магазини. Сред тях са 13 разновидности на монофлорен мед, от които 4 вида акация, 1 от кориандър, 1 от лавандула, 4 от липа, 2 вида манов мед и 1 мента, както и над 30 артикула полифлорен мед.

МЕТРО си поставя за цел да покаже цялото разнообразие на меда, в зависимост от произхода му, както и да разкрие и разнообразието от неговата обработка – с 5 вида кремообразен мед, мед под формата на пита, пчелно млечице,  както и суров мед, преди термична обработка с цел хомогенизиране, който в максимална степен се доближаване до истинските здравословни свойства на продукта. Мед с роза, шоколад, канела, горски букет, допълват разнообразието на специалния щанд на МЕТРО в магазина на компанията.

МЕТРО ще гарантира произхода и качеството на предложеното на рафта разнообразие, за да бъде сигурно, че избрания от клиентите мед е без антибиотици, не е смес между български и вносен или че има добавена глюкоза или фруктоза. „За да постигнем това, започнахме работа директно с българските производители – не само от по-големите, но и с местни пчелари, при които със сигурност можем да гарантираме не само произход, а и използването на дадена култура, за да гарантираме чистота и съдържание.“, казва Георги Гърневски, ръководител на програмата „Отгледано с грижа в България“ на компанията.

МЕТРО планира да изследва поне 2 пъти годишно доставения от производителите мед, както и да гарантира автентичността му в специализирана германска лаборатория. Към момента МЕТРО работи с 10 български партньори, от които нови са 5. В кратки срокове се очаква броят на българските доставчици на мед да се увеличи.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара