Опитни сватбени фотографи имат собствена статистика за „развод“, която  споделят с тези, които искат да предскажат развитието на отношенията предварително.

Снимка: Pixabay

Интернет е пълен с различни истории за това как поведението на булката и младоженеца на сватбата, както и отделни инциденти, повлияват на съдбата на техния съюз. Но фотографите имат специална възможност да наблюдават от фокуса на обектива в продължение на много часове. Разбира се, те не са семейни професионалисти. Но опитът им позволява да се съберат много повтарящи се случаи, което може да е полезено.

Bright Side синтезира най-често срещаните наблюдения на сватбените фотографи и сравнява техните възгледи с мненията на психолозите. Ето някои интересни тенденции:

1. Нежелание да се снима

Често фотографите тестват фотосесии преди сватбата. Това е необходимо не само за да разберем в какви перспективи двойката изглежда по-хубаво или какво в крайна сметка иска да види на снимките. Случва се също така един от партньорите да се чувства неловко пред камерата и да е смутен. И това е нормално.

Предварителните срещи са необходими, за да се изяснят такива моменти и да се сведат до минимум. Чести са обаче случаите, когато един от младоженците изобщо не е склонен да прави компромиси в името на половинката си и категорично отказва да участва в снимките. Фотографите забелязват, че браковете на такива хора най-често продължават само няколко месеца.

Психолозите са съгласни, че способността за компромиси е ключът към дългосрочната връзка. Ето защо готовността за обсъждане на проблема и намиране на баланс може да попречи на двойката да се разпадне.

2. Саркастични шеги

Много фотографи се опитват да избегнат снимки, в които булката или младоженеца се появяват в грозна светлина. Например, единият дърпа другия за косата или заплашва с кухненски прибори или с импровизирани средства. Да, може би ще има такова нещо в семейния живот. Сватбата е празник, в който искате да уловите щастливи моменти, след това да прегледате снимките и да получите положителни емоции от тях. За фотографите двойките, които настояват за този вид снимане, са в списъка с

потенциални разпадания.

Специално място заема моментът на рязане на тортата. Някой от двойката умишлено, въпреки молбите за предупреждение, разнася торта по лицето на съпруга или съпруга си, докато другият все още се опитва да си отмъсти. Фотографите също смятат ситуации като тази за тревожни.

Комбинацията от фактори като критика, презрение, негодувание и противопоставяне открито от психолозите наричат ​​„рецепта за развод“.

3. Оскъдно количество съвместни снимки на булката и младоженеца

За някои фотографи да заснемат младоженците заедно е истински проблем. Много снимки, на които младоженецът е отделно с приятелите си, а булката е отделно с нейните, не предвещава добър резултат за цялото сватбено начинание. Разбира се, на гостите трябва да се обърне внимание. Но, според фотографите, влюбените младоженците, които се уважават един друг, го правят заедно.

Психолозите потвърждават, че общото забавление, изпълнението на някои ритуали или дори задължения значително укрепва връзката. Обратните ситуации, напротив, допринасят за постепенното разрушаване на съюза.

4. Прекомерна мания за празненство

Тази характеристика е най-често характерна за булката. Наркотична от идеята за идеална сватба по всякакъв начин, тя забравя, че този празник има и друг виновник – годеникът си. В тези случаи фотографите обикновено трябва да снимат булката във всичките нейни сватбени рокли и изморени и тъжни от снимка до снимка, младоженецът е забравен. Особено краен случай е, когато един от младоженците държи под бдителния контрол абсолютно всички дребни неща на триумфа и в същото време често се разпада от гняв, когато нещо не работи по неговия сценарий. Фотографите обикновено прогнозират 1-3 години съществуване за такива бракове.

5. Реч на булката и младоженеца

Фотографите често успяват да уловят момента, когато по време на речта на младоженецаq гримаса от срам и ужас замръзва по лицето на булката. Например, един младоженец каза, че когато се регистрира в сайт за запознанства, не е очаквал, че ще има толкова късмет, защото там е намерил сегашната си съпруга – готвачка, миялна машина и перачка в един човек. Някои обичат да припомнят публично старите обиди или неприятни моменти, както и кавги. И двата случая не предричат ​​нищо добро за бъдещия брак.

Според проучвания, двойките, в които хората се ценят един друг, имат голям шанс за дълга и здрава връзка.

Фотографите имат уникална възможност не само да се съсредоточат върху определени моменти от живота, но и да съберат цяло досие, за да идентифицират определени тенденции. Предпоставките, които намират за разпадането на браковете, всъщност могат да бъдат потвърдени от мнението на експерти в областта на психологията. Но си струва да запомните, че присъствието на тези сигнали понякога се свързва просто със свръхнапрежение или умора от подготовката за сватбата. Пълното отсъствие на подобни сигнали не гарантира, че бракът ще продължи щастливо. В крайна сметка отношенията не са само набор от предчувствия и знаци.

Източник: AdMe.ru

Facebook Twitter Google+

0 Коментара