Сред хората, на които Сао Паулу дължи славата си на един от най-бързо развиващите се градове в света, несъмнено е Франциско Бейби Пинатари. На 33 години младият индустриалец вече управлява империя за 25 млн. долара, а в свободното си време с лека ръка харчи парите си за удоволствия и най-вече за жени. Неслучайно си спечелва репутацията на  най-големия бразилски плейбой.

Pinatari 2


Въпреки че гради богатството и славата си в Южна Америка, Франциско е с италианско потекло. Роден е в Неапол, но семейството му се мести в Бразилия, докато той е още бебе. Бавачката му обича да го нарича Бейби и това остава негов псевдоним до края на живота му. Баща му умира, когато Франциско е на 19 години и му оставя в наследство завод за метали. Пинатари се оказва добър бизнесмен и бързо превръща наследството в златна мина.

Pignatari_58

Първата му съпруга се казва Марина Пароди Делфино и бракът им не трае повече от три години. Малко преди да се разведат, Пинатари е забелязан с шведската красавица Инга Линдгрен. Освен че вече е богат, Панитари притежава и любимото на жените качество – щедростта. Той я проявява не само към представителките на нежния пол. През 1947 година изпраща позлатен сервиз от 155 части на американския певец Анди Ръсел. Пинатари нарича Ръсел „най-известния янки певец в Южна Америка” и праща скъпоценния подарък, придружен от двама охранители и застраховка за над  $20 000.

Преди да каже „да” на поредната си „голяма любов”, Пинатари завърта любовни романси с

популярната актриса Долорес де Рио

и старлетката Селен Уолтърс. На 34 години минава под венчило с богатата наследничка Нелита Алвес де Лима. Специално за нея той строи къща за милиони долари в Санто Амаро (Бразилия) с две турски бани, стрелбище, боулинг зала и два басейна – вътрешен и външен. Няколко години по-късно двамата се развеждат.

PIGNATARI 4

След няколко месеца той е на вечеря в ресторант в Рим и там забелязва актрисата Линда Крисчън. Тя губи нефритената си обеца и Пинатари и предлага да отидат до Хонконг, за да купят нова. Шопингът се превръща в

околосветско пътешествие,

от което Линда се завръща с годежен пръстен с диамант за  $4000, и обявява пред медиите предстоящата сватба. Бейби Пинатари обаче е на друго мнение. В момента, в който Линда заминава за няколко дни до Мексико, той официално заявява, че връзката му с Линда е приключила и той не й е давал никакви обещания. „Казах й, че сме сгодени само за да я вкарам в моя апартамент в хотела.” Сърцето на красивата актриса е разбито. Тя се опитва да се свърже с Пинатари по телефона, но не успява да го открие. Съвсем скоро получава категоричния му отговор по друг начин – под хотелската й стая в Рио в 2 часа през нощта дузина таксиметрови шофьори огласят тишината с клаксоните си и с развяти знаменца, на които пише:

Linda Go Home!

За да бъде картинката пълна, небето е озарено от заря, която изписва същите жестоки думи над нощен Рио: Linda Go Home!.

Линда се опитва да запази достойнството си, като коментира: „Било е много интересно. Жалко, че съм го изпуснала, защото по това време съм спала. Плюс това аз съм в Рио не заради Франциско, а заради друг мъж.”

Следващата „жертва” на чаровника Франциско е Сорая – бившата принцеса на Иран. Те се срещат в Рим през април 1958 г. и в реда на нещата, като знак на интерес тя получава няколко дузини рози в хотелската си стая. Април се оказва силен за бразилския плейбой. През същия месец той е забелязан на аерогарата в Лос Анджелис със старлетката Вики Доуган, а междувременно праща на красавицата Трейси Морган орхидея, украсена с перли, и не пропуска да се появи в известното нюйоркско заведение El Morocco с модела Мелиса Уестън. За да завърши достойно силния месец, на 29 април той пристига в същото заведение с бившата си любима Линда Крисчън.

Малко след това Линда казва пред медиите: „Франциско беше на път да се ожени за За За  Габор. А аз бях на път да го накажа, като го оставя да направи това.” Отговорът на За За не закъснява: „Пинатари ми е близък приятел – обажда ми се по три пъти на ден, но между нас няма нищо повече. Защо иначе щях да го запозная с Джоана Мур.”

За две години Пинатари вкарва в списъка си десетки звезди – актриси, модели, телевизионни водещи.

Pinatari 3

В края на 1959 година Пинатари заминава на ски в Кортина Д’Ампецо, Италия, оглеждайки се за принцеса Сорая, но среща друга принцеса –  Ира фон Фуерстенберг. Тя е само на 19 години и по това време е омъжена за 43-годишния принц Алфонсо фон Хохенлохе Ланденбург и имат двама синове. За около година Пинатари успява да я разведе и на 12 януари 1961-а двамата се женят в Невада. Развеждат се през 1964.

Следващата сватба на Пинатари е пак в Невада – през 1971 година с Мария Регина Фернандес, с която се разделят на 7 октомври 1977-а година в Лас Вегас. 20 дни по-късно най-големият бразилски любовник умира на 61 години в болница в Сао Паулу. Съвсем сам.

 

Pignatari 3Любопитно

Пинатари е неуморен не само в купоните. До края на живота си той започва работа в 7.30 сутринта и приключва чак когато отворят любимото му нощно заведение „Оазис”.

В  „Оазис” Пинатари има собствена чаша за уиски, на която е гравирано името му.

 

Води се технически директор на холивудската продукция „Милиардерът”. Обещават му дори участие в ролята на милиардер. С времето нещата се размиват.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара