Една от любимите водещи в българския телевизионен ефир Лиляна Боянова става лице и основен автор на рубриката на bTV Новините „Вярваме в доброто“.

От създаването ѝ през 2014 „Вярваме в доброто“ се радва на нарастващ зрителски интерес и все повече реакции. В редакцията на bTV Новините всекидневно постъпват сигнали и предложения за нови истории, а много хора припознават каузите на героите в рубриката и ги подкрепят със собствен ресурс. Водещата на bTV Новините Лиляна Боянова е автор на десетки репортажи за геройство и безкористна доброта, сред които историята на Михаела Стойкова, която отиде да преподава в Уганда, върна се и събра за децата много подаръци и дарения, на треньора по борба Иво Ангелов, който дари заплатата си за лечението на 12-годишния Георги, диагностициран с три тумора в мозъка, на незрящия рехабилитатор в Банско чичо Ванчо, който помага на деца да проходят и много други.

Самата тя е ангажирана с множество социални каузи – равен достъп до информация на хората с увреден слух, повишаване на информираността за приемната грижа, доброволчество и други. Носител е на приза „Героите“ на най-голямата платформа за доброволчество в България – „TimeHeroes“ и „Спасител на детството“, получена от Националната асоциация за приемна грижа. Водещата вече е отличена и за рубриката „Вярваме в доброто“ за изключителен принос към телевизионното отразяване на социални теми. От декември 2017 Лиляна Боянова логично поема авторството на рубриката.

„Напрегнатото всекидневие често ни кара да забравяме колко е лесно да бъдеш добър и благороден и да помагаш. Важно е да продължим да разказваме тези истории, защото те ни напомнят, че доброто се случва постоянно и променя света всеки ден,” каза Лиляна Боянова.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара