„У човека всичко трябва да бъде прекрасно: и лицето, и дрехите, и душата, и мислите.“ С тази любима сентенция на Чехов започва разговорът ни с Кичка Бодурова. И бързо се убеждавам, че тя е точно такава – красива, усмихната, енергична и много позитивна. Певицата изненада своите фенове с участието си в музикалното риалити „Музикална Академия” с непринуденото си присъствие, прекрасен глас и професионализъм. Признавам, че няма как да не я заобичаш, защото от нея струи толкова много светлина. Повече от 20 години певицата живее в Америка, но тя е човек, който знае от къде е тръгнал и преди всичко – къде отива.

Кога се влюби в музиката?

Не бих казала откакто се помня. По-скоро от тогава, когато повярвах в себе си или по-точно, когато усетих, че публиката ми повярва. Мисля, че тогава реших, че нямам право да изневерявам на нейно величество музиката.

Имало ли е момент, в който си искала да се откажеш и какво ти даде сили да продължиш?

Ами, не съм вманиачена… обичам да слушам, да търся непрекъснато нещо ново. Не съм мислила да се отказвам, нито да продължавам на всяка цена. Никога не съм могла да отделя музиката от себе си. Тя е в мен. Дали ще бъде моя професия е друг въпрос, но тя ще остане в мен, докато дишам.

Живееш в Америка от много години…

Хиляди мили пропътувах за тези повече от 20 години, защото не можах да забравя откъде съм. И все още нещо ме дърпа да се връщам. Иначе продължавам да готвя български манджички на дъщеря ми, никога не забравям да запаля свещ на рожденните дни на родителите ми и на дните, в които са починали, да прочета новините за родината в интернет, да се обадя на приятелите си…

От живота си в Америка съм се научила на много неща – на по-голямо уважение към личността, към конкуренцията, към себе си. Човек трябва да полага грижи за тялото и духа си – да ходи редовно на профилактични прегледи, да се храни здравословно, да изисква повече от себе си.

Има ли американска звезда, на която се възхищаваш и с която би искала да работиш?

Знаеш ли, аз съм безумен реалист. Нямам подобни мечти. Моите мисли и желания стигат до реалното. Пък и никога не съм имала подобно желание. Нито съм се сравнявала, нито съм завиждала. Аз съм си аз. Иначе се възхищавам на много звезди. Една от тях е Селин Дион, която вече години работи и живее в Лас Вегас. Възхищавам се на това как тя подари живота си на човека, който я направи звезда и невероятен изпълнител.

Напоследък обаче се замислям – имаше ли смисъл да държа на моя стил, след като в България се пее почти само на английски? Все вярвах, че това което се харесва на българина, е балканската мелодика, а се оказа, че младото поколение певци са тръгнали в абсолютно друга посока. И мисля, че точно това е причината поп фолкът да набере такава скорост. Но съм убедена, че е имало смисъл да съм вярна на себе си, защото моите фенове, техните деца и внуци са с мен и идват на моите концерти. И най-малките пеят моите песни.

Между България и Америка намери ли себе си?

Аз не съм се загубила и за миг. Е, понякога ми е малко трудно напред-назад. Но не съм имала болни амиции да правя кариера някъде другаде. Аз съм родена в България, тук имам любовта на хората и ще остана тяхна докрай. Другото е само участия в различни програми и концерти за българите в различните щати.

Какво те връща у дома?

Просто чувствам, че принадлежа тук и не мога да променя това усещане. Никакъв лукс на света не би заменил щастието ми да се върна у дома и да се срещна с тези, които ме обичат и не ме забравиха след толкова години. Това може да разбереш, само ако присъстваш на мой концерт. Та аз не мога да се разделя с моите фенове и след концерта.

Имаш феноменален глас и в същото време си много земна и непринудена. Смяташ ли, че в България “звездите” разбират славата погрешно?

Ами да, но какво значение има моето мнение. Тяхно право е да си мислят и играят на каквото си пожелаят. Но истината е, че България е твърде малка и е смешно (поне за мен) да се правиш на superstar. Не искам да се впускам в подробности, защото и без това не съм много любима на моите колеги. Това е като уважението – не можеш да го изискваш – трябва да го заслужиш и само тези срещу теб ще ти покажат дали си успял. И срещите ми с истински звезди са го доказали – бъди себе си в живота, покажи таланта си на сцената. Всичко останало е фалш и лъжа.

Имаш ли време за себе си и как обичаш да се “зареждаш”?

Обичам да съм сама. Обичам да почивам следобед. Обичам приятелите си и да прекарвам свободните мигове с тях. Но истината е, че най-много ме зарежда самотата – когато съм с нея тя ми дава нови идеи и вдъхновение.

Жената днес е…..?

Красота, сила, духовност. Но красотата не е просто изяшна вънщност, това е изражение, излъчване и усет за света.

Какво още искаш да ти се случи?

Искам да продължа да се чувствам обичана и желана професионално. Искам да видя моята дъщеря да достига своите мечти и да се радвам на нейните успехи. Освен професионални, човек трябва да търси и други дестинации – да види света, да има радостни мигове, споделени с приятели. Понякога, заблудени в амбициите си за доказване, забравяме, че съществуват толкова хубави неща, на които бихме се радвали. А животът е само един. Аз не вярвам в прераждане. Поне не си спомням нищо отпреди.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара