Гери Кехайова е четвъртият член на легендарната циркова фамилия Кехайови, вписан в Книгата на рекордите Гинес. Първи в почетния списък е баща й Георги Кехайов, носил на плещите си пирамида от седем човешки ръста. С този номер трупата акробати завоюва Сребърен клоун на цирковия фестивал в Монте Карло. Трагично загиналата под купола на цирка в Минесота Деси Кехайова пък стана рекордьор с въртенето на 102 обръча едновременно.

Синът на Гери – Максимъс Кехайов се озова в Книгата на Гинес на четири годинки като най-малкият моторист в Глобуса на смъртта. С миниатюрната си машина малчуганът се разминаваше в метална сфера с мотоциклетите на родителите си.

Преди броени дни Гери Кехайова получи сертификата си от Гинес за въртенето на най-големия обръч в света – 5,18 метра, придружен от изданието на Книгата на рекордите за 2020 година.

Гери сподели от Лас Вегас, където живее от години: Идеята за големият обръч ми дойде от това, че исках да продължа традицията в нашето семейство и аз да бъда вписана Книгата на Гинес. Погледнах колко е рекордът на последния човек, който е въртял такъв голям обръч и реших да се преборя с него. Споделих намерението си с майка ми (акробатката Ани Кехайова – б.а.) и съпруга ми (режисьорът, музикант и продуцент МайкълТъсхаус) и след като получих одобрението им се заех за изпълнението на намеренията си.

Поръчах да ми се направи по-голям по размери обръч. Оказа се, че тежи повече отколкото очаквах, но трябваше да свиквам с това. Поне можех да се опитам да го завъртя. И така започнах всеки ден да пробвам и да репетирам навън, на улицата пред къщата ни, че там имаше най-много място.

В продължение на 4 месеца всеки ден (когато не духаше вятър), въпреки синините по тялото ми от ударите, аз репетирах, докато се почувствах готова за големия ден. Дойдоха представители от Книгата на рекордите Гинес, за да потвърдят размерите и да видят с очите си, че го завъртам повече от три пъти, както е в регламента.

Бях доволна и горда от себе си, че мога да зарадвам не само моята фамилия и приятелите ми, които ме поддържаха, но и моя баща и сестра ми, които ме гледаха от горе и ми даваха сили.

С този мой рекорд аз продължих традицията на фамилията ни вписани в книгата на Гинес“, завърши разказа си Гери Кехайова.

Тя дълги години бе част от най-големия цирк в света Ринглинг, както и от други шоу програми. В момента работи в най-големия хотел в Лас Вегас MGM GRAND, където е Сирк дьо Солей. Професията й се нарича rigger, което означава работник във въздуха над кулисите. Освен това Гери води курсове по хула-хоп (въртене на обръчи).

Facebook Twitter Google+

0 Коментара