Известният американски кулинар и водещ на телевизионно предаване Антъни Бурдейн е сложил край на живота си на 61-годишна възраст, съобщи CNN.

Бурдейн се e обесил в хотелската си стая в Страсбург, Франция, където е бил за снимки на епизод от телевизионната си поредица „Parts Unknown“.

Антъни (Тони) Бурдейн е известен шеф-готвач, автор и телевизионна личност. Роден е на 25 юни 1956 г. в Ню Йорк, но е израстнал в Лиония, Ню Джърси. По бащина линия Бурдейн е с френски произход – дядо му е емигрант след Втората световна война.

Бурдейн завършва Cullinary Institute of America в Ню Йорк през 1978 г.

През 2000 г. излиза бестселъра му „Поверително от кухнята“, в който Бурдейн описва момента, в който пламва любовта му към храната – опитвайки за първи път стрида направо от рибарска лодка в Южна Франция. Успехът на книгата на Бурдейн води до началото на телевизионната поредица „A Cook`s Tour”, която представя пътуванията му из различни държави по света в търсене на перфектното ястие. През 2005 г. стартира и новата теленизионна поредица на Бурдейн „Антъни Бурдейн: Без задръжки“.

От 1998 г. Антъни Бурдейн бе главен готвач на Brasserie Les Halles в Манхатън, Ню Йорк, като през годините ресторантите станаха пет – в различни точки на Америка, като Вашингтон, Маями и др.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара