Всяко обикновена вещ може да се превърне в нещо необикновено и много скъпо на търг, защото някога е принадлежало на известен човек. Но понякога е трудно да се разбере кой и защо може да се нуждае от такива неща като зъб на някого или тест за бременност и то за толкова много пари.

AdMe.ru избра 11 много странни и необичайни вещи, които някога са били продадени на търг за много пари. Вижте ги:

Тест за бременност на Бритни Спиърс, 5 001 долара

Според някои информации положителен тест за бременност на Бритни Спиърс е открит в банята на стая в хотел в Лос Анджелис, където певицата е отседнала със съпруга си. Находката беше продадена на търг за 5,001 долара, въпреки липсата на доказателства, че тестът принадлежи именнон нна Бритни Спиърс.

2. Колекция Givenchy Одри Хепбърн, 270 000 паунда

Аукционната къща Kerry Taylor Auctions проведе търг, на който бяха закупени рокли и аксесоари на актрисата, създадени от модния дизайнер Юбер дьо Живанши. Общата сума на продаденото е повече от £ 270 000. Одри Хепбърн се появява в дрехите от тази колекция във филмите „Как да откраднем един милион“ и „Закуска в Тифани“.

3. Зъб на Джон Ленън, 31 200 долара

В далечното минало изваденият зъб на Джон Ленън не бил изхвърлен от зъболекарите. Той беше продадена за $ 31,200 в търгове, организирани от Omega Auctions. С придобивката се сдобил зъболекар от Канада.

4. Червените обувки на Дороти от филма „Магьосникът от Оз“, 660,000 долара

След заснемането на филма имало 4 чифта червени обувки, носени от Джуди Гарланд, която играе Дороти. Собственикът на магазин за сувенири в Холивуд станал щастлив собственик на един чифт от тези двойки само за 660 000 долара.

5. Костюмът на Кристофър Рийв от филма „Супермен“ през 1978 г., 40,000 долара

Костюмът на Супермен, носен от Кристофър Риив, е бил изложен на търг с начална цена от 40 000 долара.

6. Ръкавицата на Майкъл Джексън, 350 000 долара

Бялата лъскава ръкавица на Майкъл Джексън, която беше на лявата му ръка по време на първото му изпълнение на  „лунната походка“ през 1983 г., се появи на търг и беше купена за 350 000 долара от жител на Хонг Конг.

7. Роклята на принцеса Даяна, с която тя танцува с Джон Траволта, 510 000 паунда

На търга, в който се появиха колекциите на роклите на принцеса Даяна, най-скъпата е тъмносинята рокля от Виктор Еделщайн. Това е роклята, с която е облечена, когато танцува с Джон Траволта на прием в Белия дом. Актьорът призна, че след танца с принцесата кариерата му рязко се изкачва нагоре. Може би след тези думи някой е решил, че една кадифена рокля носи добър късмет. И тя бе продадена за £ 510,000.

8. Торба с въздух от концерта на Кание Уест, 60 100 долара

Един фен на Кание Уест пусна на търга торба с въздух, за който се твърди, че е от концерта на мзиканта с първоначална стойност от 5 долара. За торбата имало наддаване и тя била продадена за 60 100 долара. 

9. Спортният сутиен на Дженифър Лорънс от филма „Моят приятел е психо“, 3175 долара

Няколко дни след като Дженифър Лорънс спечели „Оскар за най-добра актриса“ във филма „Наръчник на оптимиста“, нейните костюми са предложени на търг в аукционната къща. На него бил продаден дори спортният й сутиен за 3,175 долара.

10. Бельото на Елвис Пресли, 10 000 паунда

Бельото на Краля на рокендрола, което той е носил на концерт през 1977 г., е било предложено на търг с начална цена от 10 000 паунда. Вероятно заради петното върху бельото, никой не е решил да закупи тази вещ. Информация за това дали е имало нов търг и кой се е сдобил с бельото няма.

11. Тоалетната чиния на Джеръм Селиннджър, 1 милион долара

Тоалетна чиния, която според продавача някога е принадлежала на известния писател, е била изложен на търг с първоначална стойност от 1 милион долара. В описанието продавачът твърди, че е получил тоалетната чиния от двойка, която е собственик на бившата къща на Селинджър. Не е известно как е приключил този търг.

Източник: AdMe.ru

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара