Проклинали ли сте наум, докато стоически балансирате  прави върху обувки с 9-сантиметрови токчета стилето,  елегантни и с изящни извивки, но дяволски неудобни? А колко по-прекрасен щеше да е животът, ако в токчетата крачетата ни се чувстваха като в кецове със стелка от мемори пяна? Слава богу, модата понякога е човеколюбива – красиви маркови сникърси вече често са част от вечерните и парти аутфити.

Вътрешният ни порив към красивото е стар като света, а ако красотата е функционална и удобна – сме готови да платим много за нея.

Ей такива някакви мисли предизвика у мен новия Samsung Galaxy Z Flip. Още докато гледах директното излъчване на премиерата му от Сан Франциско го пожелах искрено и силно. Сериозно обмислям да е следващият ми смартфон (когато дойде време да се разделя със също така чудесния Galaxy S10+). Особено, след като имах шанса да го ползвам като тест.

Z Flip e красив, сгъваем, което го прави малък, удобен, функционален и достатъчно мощен и за работа, и за забавления – всичко, което една жена би искала от смартфона си. Като високи токчета със стелка от мемори пяна!

Идва в три огледални цвята – нежно лилаво с преливащи се тонове (абсолютният ми фаворит), черно и златисто (последният не е наличен в България).

Сгъваемият телефон пасва идеално в женска длан. Докато е  затворен, наподобява луксозна пудриера или компактна палитра със сенки и повърхността му може да играе ролята на огледалце за бърза справка дали всичко с грима ни е ОК.  Побира се без усилие в джоба на дънки, в малка чантичка, джобче на рокля и пр.

Затворен, телефонът е с приятни заоблени ъгли. Отваря се и се затваря леко и удобно. Samsung са създали иновативна панта, която да сгъва стъкления екран и гарантират, че ще издържи хиляди отваряния и затваряния – по около 180 дневно в продължение на 3 години. А кой в днешни дни ползва един модел повече от 3 години?

Galaxy Z Flip може да остане отворен под различни ъгли, като екран на лаптоп. Системата със скрита панта (Hideaway Hinge) също интегрира новата технология на Samsung против замърсяване, която използва найлонови влакна, изработени чрез специална технология, за да отблъсква замърсявания и прах.

Аз лично много харесвам факта, че екранът не е открит нон-стоп. В днешни дни смартфонът е едва ли не продължение на ръката ни, буквално навсякъде. Слагаме го къде ли не, което изисква много често почистване, особено на селфи камерата. При сгъваемото бижу този проблем е далеч по-малък.

И най-хубавата част – на мъничкото екранче отпред, докато телефонът е затворен, получаваш в реално време всички известия, които искаш, и отговаряш на обаждания. Всичко само с една ръка! Натискаш бутона за включване и се появяват датата, часа и статуса на батерията. Плъзваш пръста надясно по екранчето и се появяват нотификациите. Чукваш върху някоя от тях – и хоп, привю.

Когато телефонът e затворен, може бързо да си направиш и селфи с една ръка, като използваш задната камера, без да го отваряш. Можеш да ловиш и папарашки кадри, без да става ясно на всички наоколо, че снимаш. Както и да правиш  видеозапис със съотношение 16:9 – идеално за социалните мрежи.

Когато се отвори, размерът на Z-Flip се удвоява, за да се покаже зaшeмeтявaщ 6.7-инчoв диcплeй. За сравнение, любимият ми S 10+ е с 6,2-инчов. Новият сгъваем телефон е с по-тесен екран, който се усеща по-комфортно в ръката при четене и работа с него. Мястото на пантата се усеща с пръст, но не дразни. А екранът може да се раздели на две части, за да се ползват две приложения едновременно.

Този чуден сгъваем екран е стъклен, а не пластмасов. Да, първото усещане на пръстите не е съвсем като за стъкло, както при другите смартфони, но е стъкло (видях го в едно видео ревю, в което тестващият направи телефона на парченца, сърцето ме заболя).

Прочетох после, че ултратънкото стъкло в комбинация с  Іnfіnіtі Flех дисплея са разработка на Samsung. Ползите са, че моделът е по-тънък. И е лек! Това сгъваемо стъкло „огъвало законите на физиката“.

Galaxy Z Flip е като мини лаптоп – пантата е достатъчно стабилна, за да се отваря под всички ъгли. Много е ценно например, че можеш да го сложиш някъде и да снимаш, без да го държиш или да ползваш статив. В моите очи това е огромно предимство, тъй като може лесно да се записват дълги видеа или да се излъчва Live във Фейсбук от различни събития – докато и ръцете ми, и аз самата сме свободни. Излъчвала съм, държейки телефон – китката боли, а видеото никога не е стабилно. Ако ви влече, може да гледате филми, клипове, телевизия, без да държите телефона, на половината екран. Тази позиция е удобна и за селфита.

И най-важното – Galaxy Z Flip не просто е красив, но и мощен и продуктивен, с голяма памет. Бързината и мощната батерия за мен като потребител са изключително важни, защото ползвам телефона основно за работа, не просто за забавление. Ако го сравня с Galaxy S 10+, има два не много значителни минуса – само две задни камери вместо трите на десятката, една сефли камера, а не две, както и по-слаба батерия. Последното може и да не е проблем дори и при много активна употреба, тъй като когато е затворен, благодарение на нотификациите на екранче, телефонът по-икономично изразходва енергията си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара