Преди няколко дни на случайно кафе с позната тя започна да ми разказва как ми се възхищава много, как иска да се справя сама с живота, защото на нея всичко й купували и мъжете много я обгрижвали, а тя, горката, не се научила сама да изкарва пари и сама да пазарува.

Докато седях и се чудeх как да я успокоявам с тази клета нейна съдба, се замислих – ако аз имах неограничен бюджет за технологични играчки – какво бих си купила. Ама не някакви безметежно скъпи неща – примерно телефон с диаманти, а наистина

яки и полезни джаджи, които вършат работа.

Ами ето го моят Топ 3 на глезотийките, който неизменно ще постави въпроса спестявахте ли достатъчно, за да харчите с кеф за джаджи. Съветвам ви да прегледате този списък с голямо внимание. А ако не сте готови да се разделите със солидна сума, за да се докосвате до изяществото в технологиите, то по-добре изобщо не продължавайте да четете. Преминете на страница, която няма да ви извади от финансовия комфорт.

Започвам с музиката, не само защото няма по-верен отдушник на нашите емоции от мелодията, а и защото всъщност изискванията към хубавия звук се възпитават. Веднъж, когато чуете любимия си изпълнител на качествено аудио, вие откривате богатството му, което остава скрито за тези, слушащи през колоните на лаптопа. Пък бил той и MAC.

За това нека ви представя звездата на този брой, а

именно WEDGE,

който е една дума, един продукт, заместващ напълно израза „съвършено аудио преживяване“. Той е част от портфолиото на легендарната марка Bowers & Wilkins. Освен че е звуково съвършен (когато говорим за една колона вътре в помещение), неговата индивидуалност ще ви накара да се влюбите. Истинско произведение на изкуството както в музикално, така и в дизайнерско отношение. И тъй като това е женско списание – важно е да отбележа, че се предлага в черен и бял цвят. Цената му е около 2000 лв. в различните магазини.

Музиката е хубаво нещо, но все пак трябва и да се работи. Не мога да си позволя да не включа и фаворита ми сред лаптопите този сезон. Идва от

дракона в марките MSI и се нарича PS63.

Освен че е създаден с Discovery Channel, той определено изкачва нови върхове в мобилността. Изключително лек (1,65 кг) за своите 15,6 инча, той е повече от тих, а батерията му издържа до 16 часа работа. Ето това се казва истинска продуктивност. Гладката му стъклена повърхност ще ви накара да искате да го докосвате повече и повече, а дизайнът му е наистина впечатляващ с тънките сини „диамантени“ прорези. Ако не си е проличало от описанието – да, аз харесвам този лаптоп. От компанията твърдят, че това е компютър за хора с вкус и възможности. И още, как добавям аз, виждайки, че в момента на пазара цената му надминава 3000 лв.

И за да не си помислите, че просто се опитвам да покача ценометъра с още по-скъпо предложение, предлагам на вашето внимание една прекрасна колаборация между лидера при дисплеите

AOC и Porsche Design Studio.

И това само защото резултатът на бюрото ви във формата на мега як монитор наистина си заслужава. Това не е първият модел, който двете компании създават заедно, но определено е най-впечатляващият. Дизайн, който се подчинява на асиметрията, превръща веднага пространството в истинска арт площадка. Хората, които свързват монитора със скучния черен външен вид, ще преоткрият красотата на структурното инженерство в безрамковия дизайн и фокуса върху отличната зрителна производителност. Както казах и в началото, говорим за съвсем прилична цена – около 700 лв., която се става даже нищожна, когато говорим за инвестиция в произведение на изкуството.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара