Смартфонът е устройство, което служи не само за разговори и уеб сърфиране. Не е изненадващо, че при интензивна употреба апаратът бързо губи външния си вид. Започва да се покрива с ожулвания, драскотини или може да се счупи напълно.

кейс за телефон

Ако не искате редовно да посещавате сервизи, най-добрият начин да удължите живота на телефона, е като закупите защитен кейс. Има наистина много видове и най-добре да се запознаете с някои от тях, преди да се спрете на точния за вас.

Видове калъфи по форма

На пазара можете да срещнете огромно разнообразие от видове по форма, материал и дори здравина. Различните модели са съобразени с вашите нуждите — колко активно използвате телефона и дори колко често го изпускате. Най-често използваните са:

  • обикновен — те могат да бъдат пластмасови, силиконови, алуминиеви или дървени. Някои от тях имат възможност да са персонално изработени с име или с фото. Кейсовете от корк могат да бъдат гравирани с името на любимия ви човек или цитат, който да ви мотивира; 
  • тип книга — предпазват както гърба на смартфона, така и неговия екран. Отваряне тип тефтер за по-голямо удобство. Вашият кейс може да се отваря като книжка и освен това да го използвате и като поставка за телефона;
  • магнитен — ако често изпускате смартфона си или пък водите забързан начин на живот и всяка минута той е в ръката ви — е, това е точният избор за вас. Той ви позволява 360 градусова защита, като не оставя нито едно ъгълче незащитено. Магнитът му позволява да пасне идеално на вашия смартфон, защитавайки го от всякакви удари и освен всичко останало е и водоустойчив;
  • с клапа или флип — най-често са изработени от кожа. Това им позволява да ги използвате дълги години, а самият модел осигурява защита на телефона от всички страни. В повечето случаи те имат малък магнит в края на капачето, който осигурява лесно отваряне и затваряне на калъфа. Притежават и разделител, в които можете да поставите карти или някоя визитка.

Изборът на кейс е също толкова важен, колкото и изборът на вашия смартфон, тъй като той го предпазва от всякакви наранявания и удължава неговия живот. 

Какви са предимствата на калъфи от различни материали?

Отново ще обърнем внимание на това, че изборът на вашия кейс зависи най-вече от начина на живот, който водите. Ако се занимавате с бизнес, то коженият изискан калъф би ви свършил чудесна работа. Той едновременно ще защити телефона ви и ще ви направи да изглеждате наистина елегантно.

В случай че сте спортист и използвате смартфона си за бягане, то перфектният кейс за вас е магнитният, тъй като ще го защити от всички страни дори и ако неволно го изпуснете. За още по-голямо удобство има и такива, които са направени специално за хора като вас, позволявайки ви да прикрепите телефона за ръката си.

Пластмасовите и силиконовите са подходящи за деца, защото могат да имат различни форми и изображения на любимите детски герои или пък да бъдат посипани с брокат.

Ако искате да направите подарък на близък човек, то дървеният материал ще свърши чудесна работа, позволявайки ви да гравирате каквото си пожелаете върху него.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара