Sony представя новите LinkBuds S модел “Earth Blue” – най-малките и най-леките изцяло безжични шумопотискащи слушалки на Sony, изработени от пластмасови галони за диспенсъри за вода.

LinkBuds S: нов стандарт в слушалките

LinkBuds S е модел, който предлага изцяло нова концепция на работа, и ви дава най-доброто и от двата свята. Тези слушалки са идеалният избор, когато не искате да губите връзка както с онлайн света, така и със света около вас, през целия ден благодарение на ултра малкия и лек дизайн, пропускащ естествените звуци от околната среда. Слушалките комбинират иновативната аудио технология за пропускане на околния шум, която ви позволява да си взаимодействате със света около вас, с висококачествено шумопотискане, с което можете да се фокусирате само и единствено върху съдържанието, което обичате.

Слушалките интегрират технологията Adaptive Sound Control – интелигентна функция, която променя настройките на околния шум в зависимост от това къде сте, за да създадат идеалното изживяване, докато слушате. Тъй като начините, по които си взаимодействаме със звука, еволюират постоянно и стават все по-разнообразни, като например да се наслаждаваме на музика и игри през слушалките си или да участваме в конферентни разговори, Sony не спира да развива своята серия LinkBuds и да използва приложения от други партньорски компании, за да гарантира оптимално аудио изживяване на своите потребители в унисон със съвременния начин на живот.

LinkBuds S с нов цвят: „Earth Blue“

Удобните LinkBuds S ще бъдат налични в нов цвят „Earth Blue”, като част от тялото и калъфа са изработени от рециклиран материал от смола, произведен от рециклирани пластмасови галони за диспенсъри за вода.  Материалът е оригинална разработка на Sony в търсене на нова дизайнерска визия, чиято цел е да разшири потенциалното приложение на рециклирани материали от галони за диспенсъри за вода, за да се използват техните адхезивни свойства. Полученият материал създава красива уникална мраморна шарка, която е различна за всеки чифт.

Не само модел “Earth Blue”, но и цялата серия LinkBuds се предлага в опаковки, за които не е използвана пластмаса, а слушалките използват рециклирани материали от автомобилни части, което отразява ангажимента на Sony като компания да намали неблагоприятното въздействие на нейните продукти върху околната среда.

Sony Group разработва дългосрочен план за опазване на околната среда, наречен “Road to Zero”, чиято цел е да намали нейния екологичен отпечатък до нула до 2050 г. Като част от този план Sony изготвя средносрочните цели по опазване на околната среда “Green Management 2025”, които влизат в сила от фискалната 2021 до 2025 г. Целта е да се увеличи мащабът на прилаганите мерки, например чрез въвеждане на рециклирани пластмаси, намаляване на енергийното потребление на продукта, изключване на пластмасата от опаковките на новите малки продукти и въвеждане на енергия от възобновяеми източници.

Дарителска програма в помощ на дейностите по опазване на океаните

През последните години годишното производство на пластмаса се е увеличило приблизително 20 пъти за период от 50 години, докато количеството рециклирана пластмаса остава на приблизително 9%. Sony ще дари част от продажбите на всички слушалки от серията LinkBuds S Colours на Conservation International (CI) – международна НПО, която оперира в над 70 държави от 1987 г. насам, като създава възможност общностите да се грижат отговорно и устойчиво за природата и глобалното био разнообразие за по-добро бъдеще на човечеството.

Сумата от 2 USD от продажната цена на всеки продаден артикул ще бъде дарена за подкрепа на дейностите на CI по опазване на морската среда. Това означава, че по изчисления на Conservation International всяка покупка ще защити близо 58 824 квадратни метра от океана, което е площ, равна на приблизително 47 олимпийски басейна.

“В природата нищо не се случва във вакуум. Замърсяването на едно място може да засегне целия океан,” каза Анастасия Ко, главен директор маркетинг в Conservation International. “Замърсяването с пластмаса е проблем само по себе си, но то също играе роля и за влошаването на други проблеми, пред които е изправен океанът, от климатични промени до неконтролиран риболов. Хората зависят от това да имаме здрава океанска среда и усилия като това ни помагат да наберем необходимото финансиране и да повишим информираността и ангажираността на обществото и потребителите.”

Функцията за едновременно свързване към две устройства вече ще бъде налична

Освен това за всички модели от серията LinkBuds ще бъде пуснато обновяване на софтуера, което ще позволи използването на функцията Multipoint Bluetooth, с която можете да се свържете към две устройства едновременно. Например, ако сте пуснали музика от своя компютър, а получите обаждане по телефона, слушалките автоматично ще превключат към телефонното обаждане, за да може проведете hands-free разговор без да е необходимо да превключвате връзката.

Всички модели от серията LinkBuds ще получат обновяване на софтуера през ноември 2022 г., с който ще се поддържа функцията Multipoint Bluetooth, а носителите на много престижни награди слушалки WF-1000XM4 също ще могат да се възползват от тази удобна Bluetooth функция от зимата.

Цени и наличност

LinkBuds S версия “Earth Blue” ще се предлагат на цени от приблизително 279 лв. и ще бъдат налични в Европа от ноември 2022 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара