Ако търсехме описание за „новото нормално“, то със сигурност думата „технологично“ щеше да присъства в него. За добро или лошо, целият ни социален живот започна още повече да се върти около технологиите. И не само в сферата на работата и общуването. От виртуални разходки до прекрасни туристически дестинации, до театър, кино  и култура. Имаме нужда от лаптопа си, от монитора и от по-качествено технологично преживяване.  Точно за това създадохме с помощта на световния бранд Logitech – един кратък технологичен гайд за това какво да сложите под елхата!

За него

Започваме с една от най-добрите работни мишки, създавани от Logitech, а именно пълноразмерната MX Master 3. От компанията са се постарали да я създадат в изключително ергономична форма. Защо това е важно? Дългите часове работа с неудобна мишка и дискомфорт в китката –  вярвате или не – могат да създадат редица травми и болки в пръстите или дори в цялата ръка. В допълнение колелцето се нарича MAG scroll, защото (може би) по магичен начин успява да превърти (скролира) до 1000 реда за една секунда. Ако това не е успяло да ви впечатли, за да си кажете УАУ – ред е да споменем удобните софтуер хитринки. Като например функцията Flow – благодарение на която може да пренасяме файлове от едно устройство на друго с едно движение. Мишката може да конфигурирате съвсем лесно за използване на до 3 устройства (което доста помага, ако работите на компютър и лаптоп, например). Цената й към момента е около 200 лв.

Ако мъжът е заслужил през годината – добавете към подаръка и клавиатурата от същата Logitech MX серия, а именно MX Keys. Освен че е изключително красива – тя е с нископрофилни клавиши, зарежда се с най-модерната технология Type-C и е абсолютен must have за всички, които държат на стилна технологична визитка. За тази добавка към подаръка пригответе, ами… още толкова – около 200 лв.

За нея

За да няма дискриминация, в графата „За нея“ отново ще предложим мишка и то от същата серия Logitech MX. Само, че в компактен размер, който ще е по-удобен за по-фината дамска ръка. Под светлините на прожекторите вадим MX Anywhere 3. На практика всичко, което написахме по-горе за пълноразмерната MX Master 3, важи и за нейната компактна сестра – MX Anywhere 3. Няма как да пропуснем възможността за избор на цвят – черен, розов и бял; + специалното предложение за Mac любителите в типичния за apple „металически“ нюанс. Цената е около 180 лв.

За тийна

Тази година брандът обърна специално внимание на младежите и техните нужди – компактни размери, мобилност – ами да! Те винаги са в движение. И не на последно място – възможност за индивидуалност с прекрасна колекция от цветове! Да, говорим за младежката стилна серия мишка M350 с романтичното име Pebble и малката удобна клавиатура К380. От Logitech за поредна година доказаха, че познават потребителите си! Със сигурност са забелязали времето, което тийновете прекарват пред телефона и таблета. За това какво по-лесно от това да пишем удобно на клавиатура текста, който иначе трудно цъкаме на екрана на телефона или таблета. О, да ученето и забавлението никога не е било по-приятно!

Разбира се и двете джаджи са безжични (има ли нужда от това уточнение в 21-ви век), имат Bluetooth връзка и ще накарат тийна у дома поне за кратко време да бъде щастлив и може би доволен:-) Цената на мишката М350 е около 50 лв., а клавиатурата К380 – около 80 лв.

За геймъра

Ето тук в тази категория сме извадили тежката артилерия, с която да стреляме по враговете в игрите.

Колекцията е съвсем нова и включва избор на цвят за следните продукти: слушалките Logitech G733 в цвят (бял, черен, лилав или син) и абсолютно завладяваща RGB подсветка.

Освен че изглеждат феноменално и всички са щастливи да ги докоснат, те и технологично не отстъпват по нищо. Слушалките са безжични и с много добър звук; имат допълнителна лента, която да прави продължителното им носене на главата удобно. Микрофонът е достатъчно чувствителен; но също така и може да се откача, ако не се ползва (когато слушате музика, например).

Цената на слушалките е около 280 лв., а от основния сайт може да поръчате различен цвят лента или специални украшения за микрофона.

В тази цветна колекция виждаме преродени и някои от най-успешните модели на марката в гейминг сегмента, а именно жичната G102 –  вече налична в познатите бял, черен, лилав или син цвят. Освен новите цветове в колекцията, няма други добавки към модела. Но пък да можем да изберем нюанс според нашата индивидуалност не е малко, нали. Цената на Logitech G102 е около 60 лв.

И като сме на вълна гейминг мишки – представяме още една добавка в цветната колекция, а именно компактната безжична гейминг мишка G305. Също като при току що описания модел – отново имаме същия модел, но в избор на цветове. Цената на Logitech G305 е около 120 лв.

Дойде и време да представим и звездата в колекцията, а именно гейминг клавиатурата Logitech G915 TKL. Компактна клавиатура, която всеки геймър ще бъде повече от щастлив да притежава. Няма да ви отегчавам с подробности, които само за тех гийка у дома ще имат значение – но ако искате очите му да светнат от радост, гордост, благодарност и щастие – със сигурност това е подаръкът, който да изберете. Е, за този ефект, ще трябва да платите не малка цена – Logitech G915 TKL струва около 450 лв.

За родителите

Със сигурност новото време ни отдалечи от по-възрастните ни близки, с които ограничихме контактите си, за да можем да ги предпазим. Наложи се и те да навлязат още по-успешно в технологичния свят. За това и много добра опция е да замените старата кабелна мишка и клавиатура с нов комплект, безжични. Идеално предложение е комбото (продават се заедно в една кутия) Logitech MK295. В удобен размер и клавиатура с всички копчета (включително цифров блок), MK295 има възможност за избор в цвета между класическото черно и модерното бяло. А най-хубавото нещо в комплекта е, че от т. нар. тиха серия на марката. Или с други думи – кликането по бутоните на мишката и копчетата на клавиатурата е много по-безшумно, отколкото при стандартните модели. Трябва да признаем, че преди да ни се наложи да живеем затворени заедно дълги месеци – не отдавахме толкова голямо значение на шума, който издава периферията. Но ако имаме нужда партньорът ни да мига по-тихо, колко ли ще сме му благодарни ако пише и клика много по-безшумно. Цената на комбо комплекта Logitech MK295 е около 70 лв.

За колегата

И накрая добавяме още една опция в случай, че покрай отпадането на коледните партита в офисите, сте решили да си създадете празнично настроение с размяна на подаръци. Това обикновено е трудна задача, защото човек трябва да се съобрази с много неща, а често дори името на колегата, което сме изтеглили за secret Santa е на човека, чиито интереси познаваме най-малко. Няма смисъл да се лутаме между бездушния ваучер и отчаянието – винаги можем да заложим на технологиите. А когато те са от престижна и качествена марка, каквато е Logitech – 100% удряме джакпота на радостта от получаването на подаръка. Тъй като често размяната на подаръка е обвързана с бюджет – предлагаме ви вариант, който по нищо не отстъпва на качеството и със сигурност ще направи притежателя си щастлив. Logitech M220 е компактна безжична мишка, налична в 3 цвята. Лесно се работи с нея – само с поставянето на USB нано приемник, който веднага разпознава устройството. Батерията й издържа над 18 месеца работа (стандартно натоварване), а най-хубавата част  – намалява звука на клика над 90%. С нея определено ще се концентрирате върху работата и ще се наслаждавате на тишината.  Като се има предвид, че цената на Logitech M220 е около 35 лв. – няма какво да му мислите повече. Просто се потопете в света на технологичните подаръци.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара