Епъл представи три нови модела айФон, включително дългоочаквания луксозен айфон Х (нарича се „десет“), по случай десетата годишнина на най-продавания американски смартфон, предадоха световните агенции.

Юбилейният модел е по-бърз и по-мощен. Той ще открие пътя към технологиите на следващото десетилетие и е най-големият технологичен скок в сравнение с първоначалния айФон, пуснат на пазара през 2007 г., каза президентът на Епъл Тим Кук пред стотици гости в новата централа на компанията „Стив Джобс тиътър“, с формата на летяща чиния, в Къпъртино, южно от Сан Франциско.

Айфон Х е с дисплей, заемащ цялата му лицева страна и няма хоум бутон. Има екран „последен писък“ OLED с по-висока резолюция и по-голям контраст от стандартния LCD. Струва 999 долара, ще може да се поръчва от 27 октомври и бъде на пазара на 3 ноември.

Включва се с лицево разпознаване, което е „бъдещето на отключването на айфон“, каза представител на компанията. Лицевото разпознаване (Face ID) е със сензори и камера, които разчитат лицето триизмерно, поради което системата не може да бъде „заблудена“ с обикновена снимка. Той е истинско инженерно чудо, особено в сравнение с моделите 7 и 8, и не е копие на конкурентните смартфони, изтъкна експерт от компанията.

Откакто айфон бе пуснат през 2007 г., са продадени на 1,2 милиарда бройки.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара