Тялото знае от какво има нужда, а на нас често ни е трудно да разберем неговите сигнали. Метаболитен Баланс® ни разкрива кои са подходящите храни точно за нас и възстановява естествената връзка с тялото ни.

Чувала съм много добри отзиви за Метаболитен Баланс®. Виждала съм резултати при мои приятели. Какво представлява тази програма, каква е науката зад нея?

Благодарим ви за хубавите думи! Най-голямото доказателство за ефективността на Метаболитен Баланс® е, че вече 11 г. работим само и единствено по препоръка от доволни клиенти, от уста на уста!

Ние сме истински благодарни и горди, че работим с един от най-ефикасните хранителни режими в света. Той е плод на 30 г. научни разработки и се прилага успешно повече от 20 г. в над 50 държави.

Метаболитен Баланс® е научно доказана индивидуализирана хранителна програма. Създадена от лекари и хранителни инженери в Германия, тя балансира хормоните, ензимите и всички биохимични процеси в тялото. Така организмът сам постига баланс и в резултат на това поддържа здравословно тегло по естествен път.

Метаболитен Баланс® се изготвя единствено в Германия! В България може да получите програмата само и единствено в „Радост и Радост“, тъй като сме ексклузивен представител на Metabolic Balance® Deutschland. Всеки клиент получава Персонален Код, с който може да провери на официалния сайт на Metabolic Balance®дали неговата програма е наистина оригинална.

Програмата е сред пионерите на персонализираната нутрициология, която осъзнава потребността от индивидуален подход към всеки един организъм.

Научният метод Метаболитен Баланс® въздейства по три направления: индивидуално подбрани храни (чрез връзката между биохимията на тялото и на храната), контрол над инсулиновата реакция и регулиране на метаболизма.

Всяка програма е строго уникална като пръстов отпечатък, защото е базирана на 36 кръвни показателя на клиента и подробни данни за здравословното му състояние и цели.

Какво представлява кръвното изследване и каква информация ни дава?

Кръвният анализ е в основата на Метаболитен Баланс®. Кръвните изследвания се правят в лицензирана лаборатория и включват 36 кръвни показателя – хематология (пълна кръвна картина и ДКК), биохимия (гликемичен и липиден статус, ензими, деградационни продукти, протеини, електролити и микроелементи) и хормони.

Кръвта предоставя възможно най-прецизната информация за състоянието на организма, за евентуални метаболитни нарушения, за дефицити на хранителни вещества и свързаните с тях блокажи.

Резултатите от кръвното изследване се анализират заедно с обстойна информация за здравословното състояние, целите, нуждите и хранителните предпочитания.

Благодарение на експертизата на партньорите ни в Германия се установява какви са хранителните нужди на организма и внимателно се подбира най-подходящата за всеки човек храна.

Какъв тип хранителен план получава всеки ваш клиент и колко време трябва да спазва програмата?

Всеки клиент получава информация за най-подходящите за него храни – конкретни видове, количества, комбинации и съотношения. Всяко хранене включва балансирани и индивидуално подбрани протеини, въглехидрати и мазнини.

Предоставени са задълбочени хранителни насоки, чрез които човек се научава да оптимизира и разбира по-добре работата на тялото си.

Времето за стриктно спазване на програмата зависи от целите и нуждите на клиента – може да е 2 седмици, може да е месеци наред.

Каква редукция на теглото обикновено постигат вашите клиенти?

Държим да кажем, че близо половината ни клиенти нямат нужда от редукция на теглото. Те искат да научат точно кои храни са подходящи за тях, да стимулират хормоните на младостта, да са изпълнени с енергия и да се предпазят от бъдещи заболявания.

Имаме и множество клиенти, които свалят 15-20 кг, а често и 50-60 кг и повече. Метаболитен Баланс® помага на всеки да достигне до оптималното за него тегло.

Как можем да запазим резултатите от режима дългосрочно?

Дългосрочната промяна е една от най-ценните характеристики на Метаболитен Баланс®.  Резултатите идват без гладуване! Благодарение на регулирания метаболизъм и новите хранителни навици се възстановява естествената връзка с тялото. Така можем да хапваме нови храни всеки ден и да се наслаждаваме на всяка от тях!

С помощта на сертифициран консултант от „Радост и Радост“, клиентът се научава да разпознава различните категории храни, да ги комбинира правилно и да разбира как влияе всяка храна върху тялото му.

Неслучайно Амелия Фрийър, нутриционистът на знаменитостите в Англия, използва Metabolic Balance® с много от своите клиенти, сред които са Бой Джордж, Сам Смит, и Виктория Бекъм.

Каква е цената на програмата “Метаболитен баланс” и какво получават клиентите срещу нея?

Ценовият диапазон е между 690 лв. и 2190 лв. Точната цена на програмата се определя от различни параметри – цели и нужди на клиента, време за изготвяне, формат и продължителност на срещите, времетраене на консултациите.

Клиентите ни често се включват заедно със своите деца, партньори или по-възрастни родители, с приятели. Предлагаме им отстъпки, които варират между 200 лв. и 600 лв. на семейство.

Имаме преференциални пакети и за фирми, които предоставят Метаболитен Баланс® на хората в екипа си с цел повишаване на тяхната енергия, работоспособност и ефективност.

Често се присъединяваме и към различни каузи. В момента сме в кампания „Здравето е най-ценно” и всеки клиент ползва 100 лв. отстъпка, която се кумулира с целогодишните ни отстъпки.

Много от клиентите ни се възползват и от възможността за разсрочено плащане, като вноските стартират от 30 лв. на месец.

Как храненето с точно определени за всеки от нас храни влияе върху контрола на теглото и въобще върху здравето ни?

Метаболитен Баланс® включва както подходящите храни за конкретния организъм, така и подробни инструкции за подходящите им количества и комбинации.

Природата е мъдра! Тялото ни е способно самостоятелно да произвежда необходимите му хормони и ензими. Трябва само да му предоставим правилните градивни елементи чрез подходящата храна. Тук идва мястото на персонализираната нутрициология.

Хранейки се с подходящото, човек се избавя от излишното – изгаря мазнини, изчиства токсини и подобрява цялостното си състояние.

Какви са здравните ползи от персонализираната програма?

Метаболитен Баланс® не е медицинска програма. Въпреки това, многобройни участници ни търсят по препоръка на своите лекари. Това са лекари, които са усетили ползите лично върху себе си или са преки свидетели на подобрение в състоянието на свои пациенти.

Метаболитен Баланс® може да има впечатляващи резултати при регулация на хипертония и диабет, повлияване на хормонални нарушения (менопауза, ПМС, поликистозни яйчници, щитовидна жлеза и други), контролиране на проблеми на стомашно-чревния тракт, овладяване на ставни оплаквания, кожни заболявания и алергии, справяне със смущения в съня, както и повлияване на редица заболявания с възпалителна компонента.

Ще ни разкажете ли конкретни успешни истории?

Метаболитен Баланс® има над 1.2 милиона доволни клиенти по света. На Facebook страницата ни Метаболитен Баланс България има много вдъхновяващи истории. Благодарни сме на всички за огромното доверие и изпитваме истинска радост да сме част от тяхната промяна!

***

Много жени започват да качват килограми в един момент, въпреки че са поддържали отлична форма дори и след раждането на децата си. Това се случва без да променят храненето или двигателната си активност. Вижте вдъхновяващата история на Деси, която свали 11 кг за 2.5 месеца и спря дългогодишен ежедневен прием на лекарства за храносмилателни проблеми. С придобитите знания сега цялото й семейство се храни здравословно.

През по-голямата част от живота си съм поддържала постоянни килограми, без ограничения и диети. Родих двете си деца, но бързо възстановявах форма след това.

С напредването на годините започнах неусетно да качвам – по килограм/два за година. Не им обръщах внимание, докато не осъзнах, че съм натрупала около 15 кг.

Номерата на дрехите, които купувах, отчайващо нарастваха. Не се харесвах, чувствах се тежка и обезформена.
Времето на живот без диети беше безвъзвратно отминало. Опитвах хапчета за отслабване, протеинови диети, гладуване… без резултат.

Постепенно реших, че човек просто трябва да се примири с някои неща – годините и вървящите в „комплект“ с тях килограми.

Един ден отидох при моя приятелка – лекар и бях учудена колко много е отслабнала. На въпроса ми „Как го постигна?“, тя простичко отговори „Ами записах се на една хранителна програма“.

Осъзнах, че макар и скъпа за стандартите на България, тази програма е изключително ценна, защото освен индивидуалния хранителен план, тя дава подробна информация за храненето – много важно условие за изграждане на здравословни хранителни навици и за цялостното подобряване на здравословния тонус на организма.

От години се борех с килограми, които сега започнаха бавно, но сигурно да се топят още на първата седмица.
Оказа се толкова просто – аз сама съм разболявала организма си с нездравословните си хранителни навици! И не годините са били проблем за килограмите ми, а слабата ми хранителна култура.

С чиста съвест споделям, че парите, които платих за програмата, са едни от най-смислено похарчените. Защото считам, че е много по-разумно да инвестирам в програма, която те учи как да бъдеш здрав, отколкото да лекувам болести, резултат от вредни и нездравословни навици.“

***

Mного момичета и жени се стремят да имат перфектна фигура. Те залитат в опасни за здравето и живота крайности в хранителното си поведение. Често редуват гладуване с преяждане, изключват цели групи храни (напр. въглехидрати), правят изтощителни тренировки или приемат множество добавки за отслабване. Това се отразява негативно върху целия им живот – здраве, самооценка, поведение, психика.

Анамария Кирилова е много популярно лице в историята на модния бизнес. Тя се довери на „Радост и Радост“ преди няколко години и е ревностен поддръжник на Метаболитен Баланс®. Анамария е пример за това как желаната фигура се поддържа с балансирано хранене, а не с изтощително гладуване.

„От дете съм много лакома и сладокусна… обичам храната! От 15-годишна съм на най-различни диети и тренировки. Преди 3 г. всичко спря да действа – често гладувах, бях на прекалено драстични режими и се преуморявах от тренировки, но ефект нямаше. Бях качила доста килограми, бях отчаяна. Тогава близка моя приятелка ми каза за Метаболитен баланс® и това беше моят лъч надежда!

Истината е, че отначало нещата, които ми говореше коучът ми се струваха глупави и неправилни… Казах си, че ще дам шанс за 2 месеца и след това ще преценя дали да продължа. Откакто започнах, не съм прекъсвала. Много ми помогнаха консултациите, в началото ми беше трудно, но след това ми стана начин на живот!

Имам безброй познати, които се обърнаха към Метаболитен баланс®, след като видяха моите резултати и няма човек, който да не ми е благодарил безброй пъти.

Хората не бива да очакват магически резултати –  в началото е трудно, но ако не се отказват – търпението и трудът им ще дадат големи резултати! Резултати, които с времето стават все по-добри!!!“

***

Изключително впечатляващ пример за трайна редукция на теглото и подобряване на здравето е Владислав. Той се освободи от почти половината си тегло – над 90 кг! По лекарска препоръка преустанови приема на медикаменти за кръвна захар и високо кръвно налягане. Настъпи подобрение и в други показатели като пикочна киселина, храносмилателни проблеми, смущения в съня и липса на енергия.

Две години след първата ни среща Владислав споделя: „Каквото и да кажа, ще бъде малко, за начина, по който се промени животът ми благодарение на Метаболитен Баланс® и „Радост и Радост!“

В България оригиналната програма Метаболитен Баланс® се предлага единствено от „Радост и Радост“: ексклузивен представител на Metabolic Balance®, Deutschland. Попитайте за своя Персонален Код!

www.radostiradost.com и www.metabolic-balance.bg

 Обадете се на 0885 359 004 за безплатна консултация.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара