На 27 август всички книги на издателствата „Сиела“ и „Deja Book“ могат да се купят на половин цена в книжарниците на „Сиела“ и онлайн.

14053725_688545197988644_8823392022232644399_o

Ето и нашите скромни препоръки, ако решите да се възползвате:

1. „Брит-Мари беше тук“.

Фредрик Бакман в по-добра форма от „Баба праща поздрави и се извинява“. Ще се влюбите в тази досадна и пълна със стереотипи женица, пък току-виж това разчупило собствените ви предразсъдъци.

2. „Библиотеката на Въглен връх“.

Много добро фентъзи от Скот Хокинс, наситено с митологични и библейски препратки. Утопията лесно се превръща в антиутопия, според гледната точка. Все пак дори в тази фиктивна вселена всичко е относително.

3. „Ритуалът“.

Изключително четивен роман на Радко Пенев, със стегнато повествование, мистика, сериозна доза екшън и ненатрапчива гордост, че по нашите са се раждали религии. Не помня откога не бях чела български роман, в който да не се набляга на секса като последен спасител на отчаяния писател.

4. „Високите планини на Португалия“.

Помните ли „Животът на Пи“? Е, този роман няма абсолютно нищо общо с него, освен, че е написан от същия автор – Ян Мартел. Как да не му се възхити човек на всестранното любопитство!Въпреки че, ако се замисля, има отново много пътуване и пак животното се оказва човечно поне колкото човека. Накратко: книгата рзказва как се лекува скръбта.

5. „Смъртта е занимание самотно“

Съвършено ненужно е от историческа гледна точка да обяснявам защо човек трябва да си купи Рей Бредбъри. Само ще кажа, че преводът е на Жени Божилова.

6. „Светлината, която не виждаме“

Антъни Доер взе „Пулицър“ за тази книга. Написал е нежен роман за грозотата на войната. Дори недобрият превод няма да ви попречи да го харесате.

И, разбира се, сега е моментът да си купите „Убиец“ на Васил Панайотов, сборника с разкази „Всичките дни“ на Георги Томов и „Речник на изневярата“ на Таня Тонева Танна, защото авторите на „Жената днес“ са безспорни писатели.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара