Соня Тодорова е автор на книгата „Кратък и практичен наръчник за родители с малки деца и други в София”, както и на предстоящия роман  „Перлите на Ади Ландау”. Автор е и на „Жената днес“.

12788559_10208870696509740_654898160_o

Какво четете в момента?

Честно ли? Предпоследната част на Хари Потър, за трети път. Но, за да изглеждам малко по-интелектуално: преди това прочетох „Пътят” на Кормак Маккарти и „Литературни есета” на Вирджиния Улф.

Коя е книгата, която бихте препоръчали на приятелите си да прочетат?

Точно сега – „Пътят” на Кормак Маккарти. По възможност в оригинал и ако не са в депресия. Ако пък са в депресия – „Игра и забава” на Джеймс Солтър.

Коя е любимата ви детска книга?

„Смоговци” на Хървое Хитрец. И „Момо”. И „Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада” и спирам, защото въпросът е подвеждащ. Подвежда към безкрайно изброяване.

Коя книга ви кара да се заливате от смях?

„Дванадесетте стола” на Илф и Петров.

А коя ви разплаква?

Трудно ме разплаква книга. Но ето, „Пътят” успя.

Коя е книгата, която се е предполагало, че трябва да ви хареса, а въобще не ви е допаднала?

„Събирачът на светове” на Илия Троянов. Но това едва ли е показателно за качествата на книгата, може би се дължи по-скоро на моите качества като читател.

Коя е книгата, която бихте искали вие да сте написала?

„Девет разказа и семейство Глас” на Джеръм Селинджър. „Пикник край пътя” от братя Стругацки. Или пък нещо много фино и изящно, като „Чужденецът” например.

Коя е героинята, с която най-много си приличате?

Е, сега. Човек обикновено си мисли, че страхотно прилича на Никол Дайвър („Нежна е нощта”) или пък на Меча Инсунса („Тангото на старата гвардия”), но е много вероятно всъщност повече да напомня Елочка Щукина…

Facebook Twitter Google+

0 Коментара