Националната Художествена Академия и Societe Generale Експресбанк откриха в галерия „Академия” изложбата на дипломираните магистри от Факултета по изящни изкуства на НХА и обявиха кои студенти и преподаватели зминават за двумесечен творчески престой в Париж,  в Международния център за изкуства – Сите дез’ар.

???????????????????????????????

За девета поредна година Societe Generale Експресбанк финансира специалната програма на НХА за творчески престой в Париж, която дава възможност на дипломираните магистри, докторанти и преподаватели от факултетите по изящни и приложни изкуства да прекарат два месеца в Сите дез’ар. Младите художници ще покажат работите и проектите си, демонстриращи творчески умения, авторски виждания и иновации по време на изложбата в галерия „Академия“ на НХА.

Идеята на програмата e да даде творческа свобода на студентите-художници и достъп до вдъхновението от средата с цел това да стимулира съзидателната им работа. Идеята е, че атмосферата в Париж ще провокира въображението на артистите и това ще им помогне да създадат още по-значими произведения, както и да развие техните авторски качества.

„Щастлива съм, че за девета поредна година подкрепяме Националната Художествена Академия и конкретно тази творческа програма. От началото на съвместната ни програма до сега са преминали над 40 студенти и преподаватели. Несъмнено един от най-удовлетворяващите моменти е, когато виждаме реализираните творби на младите артисти и сме щастливи, че всяка година се радваме на високото качество, което произведенията им показват”, сподели Мария Русева, изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк, която официално обяви избраните вчера магистри.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара