Следващите няколко месеца има по няколко официални почивни дни, което дава възможност за повече, макар и кратки пътувания в страната и чужбина. Как да оползотворите най-пълноценно времето си и да разгледате най-много забележителности, разказват експертите в пътуванията – онлайн туристическа агенция eSky.

Изберете часовете на пристигане и заминаване

Невинаги е възможно да избираме часовете на пристигане и заминаване, но ако все пак имате опции за това, винаги избирайте ранно кацане и късно заминаване. По този начин ще прекарате повече време в града, който сте избрали да посетите.

Проучете мястото

Вече има толкова много блогове, пътеводители и информация в интернет, че е много лесно да разберете повече за мястото, на което отивате. Подгответе се предварително кои са интересните места, какво си заслужава да посетите и и пропуснете някои по-маловажни. Научете повече и за местата, които смятате да посетите, за да знаете какво разглеждате.

Направете си план

Изготвянето на план – ден по ден и час по час може и да не е съвсем по вкуса ви, но е много полезно. Разбира се, не можете да планирате абсолютно всичко и е много възможно да не успеете да го изпълните едно към едно, но със сигурност планът много ще ви помогне. Разбира се, предвидете време за почивки, отбиване до сувенирни магазини, хапване и пиене на кафе.

Купувайте билетите си онлайн

Ако знаете със сигурност точно кои обекти с платен вход искате да посетите, проверете дали не можете да си закупите билетите онлайн. Така освен че ще спестите време, има голяма вероятно да ви излезе по-евтино или да избегнете чакането на опашка, за да влезете в избраната забележителност.

Изгответе точен маршрут

Когато избирате хотела си, обърнете внимание къде точно е разположен. Не е задължително да е в центъра, стига да е близо до удобен транспорт. Начертайте си маршрута, по който ще минете и транспорта, който ще ползвате – това ще ви спести време. Също така опитайте да избягвате тълпите – ставайте по-рано, преди улиците и ключовите туристически места да са пълни с туристи.

Включете се в организирани турове

Има доста организирани туристически програми, които не е задължително да струват скъпо – в повечето европейски градове има безплатни разходки с местен екскурзовод, които са напълно безплатни и всеки може да се възползва от тях. От вас се иска само да разберете откъде точно тръгват и в кои часове.

Не опитвайте да разгледате абсолютно всичко

Ако сте в по-малък град, може би ще бъде възможно да видите всички забележителности, но ако сте в голям, космополитен град с безброй забележителности, това ще бъде трудно, да не кажем невъзможно. И за да избегнете това да отидете на толкова много места, на които да прекарате съвсем малко време и накрая да не знаете къде сте били и какво точно сте видели, по-добре набележете най-привлекателните за вас точки и им отдайте нужното внимание.

Пазарувайте по същество

Знаем, че всеки град изкушава с различни магазинчета, сергийки и търговски центрове. Ако обаче не сте тръгнали с идеята за шопинг, опитайте се да не се изкушавате или поне не много, защото това ще ви загуби ценно време. Набележете си предварително на кого искате да купите сувенир за спомен и помислете какъв. Така ще бъдете по-съсредоточени и ще имате повече време за забележителностите, които сте включили в списъка си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара