Природата се събужда, свежият въздух примамва хората навън. Ето няколко „златни“ съвета, които ще ви помогнат да бъдете свежа и в добра форма.

  • Топлите, плътно прилепнали дрехи

пропускат много малко кислород и изтощават кожата. Затова след всяко изкъпване масажирайте цялото тяло с четка – така ще отстраните мъртвите клетки от повърхността на кожата и ще подобрите кръвообращението. След масажа нанесете тоалетно мляко с маслени съставки, освен това пийте всеки ден чай от репей, който също помага за изчистване на кожата.

  • При къпане използвайте неалкални сапуни

Същото е валидно и за косата, тъй като кожата на главата страда от недостиг на кислород, а носенето на шапки и кърпи повишава дейността на мастните жлези. Мийте я с неутрален, неалкален шампоан, особено ако го вършите по-често от веднъж седмично.

  • Обрулената от вятъра и хладното време кожа

масажирайте в продължение най-малко на пет минути всяка сутрин, след като вземете душ. Използвайте хидратантен крем, който нанасяйте с леко потупване на пръсти върху цялото тяло. Започнете от лицето и завършете с краката. При този масаж внимавайте движенията ви да бъдат насочени винаги към сърцето.

  • Организмът е жаден за витамини и минерални вещества

Консумирайте повече пресни зеленчуци – магданоз, пресен лук, салати и плодове.

  • Променливото и ветровито време се отразява зле и на ръцете

Те са по- груби, напукани и зачервени. Използвайте козметични средства, които съдържат глицерин, или си направете смес от равни части зехтин (може и олио), лимонов сок и отвара от мащерка. Тя ще помогне дребните бръчици да се изгладят и успокоява раздразнената кожа. Може да направите и следното: потопете кесийката за баня в зехтин или в олио и завийте с нея за няколко минути първо едната, а след това другата ръка.

  •  „Изморените“ от затворените зимни обувки крака

натопете за 15-20 минути в топла вода, в която сте прибавили малко зехтин или олио. Изстържете втвърдената кожа на петите и стъпалата.

  • Топлият въздух в стаята,

вятърът и студът през зимата изсушават кожата. Няколко седмици поред правете подходящи маски с повишено количество на мастни и хидратантни съставки – витамин А, колаген (за по-възрастни жени).

Може и сами да си ги приготвите – например от извара, белтък, малко настъргана краставица, витамин А. Ма¬ската от лайка действа успо¬кояващо — правете я веднъж седмично. След двадесет ми¬нути измийте лицето само с хладка вода.

  • В заключение – най-важният съвет:

Радвайте се на пролетта. Доброто настроение, усмихнатото лице излъчват вътрешна светлина, която ви прави по-привлекателна и свежа.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара